Welke haarkleur past bij mij?

Ronald PronkHaar, Jitty's tips, Portfolio ValentinaLeave a Comment

De meest gestelde vraag aan een kapper is welke haarkleur past bij mij? Het antwoord is niet ingewikkeld, maar een paar stappen moet je wel doorlopen om de juiste haarkleur te kiezen. Bij Jitty’s Hair and Make-up helpen we je graag.

Stap 1- Wat is de reden om te kleuren? Grijs haar, een andere look of beide?

De vraag Welke haarkleur past bij mij? heeft te maken met jouw intentie om te kleuren. Wil je een bepaalde look neerzetten, wil je alleen je grijze haren wegwerken of het liefst allebei? Jouw wens is het vertrekpunt van het verdere traject hoe de juiste haarkleur te kiezen.

Stap 2- Welke haarkleur past het best bij jouw huidskleur?

Om juiste haarkleur te kiezen is deze vraag het meest belangrijk om te stellen. Het maakt overigens niet uit of je een donkere of lichte huidskleur hebt. In elk huidtype zitten zowel koele als warme pigmenten. Dit zijn roze en gele pigmenten. De juiste haarkleur wordt afgestemd op de samenstelling van deze pigmenten in je huid. Bij mensen die meer geel pigment hebben, kiezen we vaak warmere haarkleuren. En bij mensen die meer roze pigment hebben, kiezen we koelere haarkleuren. De ideale manier om achter jouw huidskleur te komen, is via een Total Color Test. Die bieden we gratis aan bij Jitty’s Hair and Make-up. Als de haarkleur goed bij de pigmenten van de huid past, dan zie je er sprankelend en gezond uit. Kies je de haarkleuren verkeerd, dan kan je huid vaal worden en dan zie je er vermoeid of zelfs ziek uit. Dat wil niemand. Dus de juiste pigmenten vaststellen is erg belangrijk.

Stap 3- Past contrast goed bij je of kan je beter Ton Sur Ton kleuren dragen?

Waar we vervolgens naar kijken, is of je beter kleuren met veel contrast kunt dragen of dat juist een rustigere kleur beter bij je past. Dit bepalen we door te onderzoeken wat het effect is op je ogen. De juiste haarkleur zorgt dat je ogen beter uitkomen. Door juist met meer of minder contrast te kleuren, gaan je ogen letterlijk sprankelen. Een goede kapper weet uit ervaring wat daarvoor nodig is. Maar wij kunnen het jou ook goed laten zien met de Total Color test, die we gratis aanbieden bij Jitty’s Hair and Make-up.

Vraag jij je ook wel eens af welke haarkleur past er bij mij als persoon?

Stap 4 – Welke haarkleuren passen goed bij jouw karakter?

Een belangrijke vraag. Want als een kleur bij je karakter past, dan voel jij je meer jezelf en kan je ook beter laten zien wie je echt bent. Deel daarom met je kapper altijd wat voor werk je doet en hoe jij je in je werk en vrije tijd wil profileren. Niet te opvallend of juist een tikkeltje gedurft? Klassiek, hip, stoer, chique of lekker gek? Kies een kleur waar jij vrolijk van wordt, omdat hij past bij wie jij bent en hoe jij leeft. Een goede kapper gaat je helpen om deze keuzes te maken, want wat is mooier dan dat jij elke dag blij bent met je kleur! Daarom is de slogan bij Jitty’s Hair and Make-up:  |||ALWAYS HAPPY HAIRDAYS WITH JITTY’S!|||

Stap 5- Kies je voor een egale kleur of voor highlights? Of een combinatie?

Bij Jitty’s zien we vaak dat mensen denken aan ofwel een egale kleur of highlights. Maar dat hoeft niet zo zwart wit. Wij zijn een enorme voorstander van combinatie kleuren. Dat wil zeggen dat er een basis kleur wordt gemaakt, net zoals je een egale kleur zou maken. Maar dat we daartussen een schakering van verschillende kleuren aanbrengen, die samen met de basis kleur een mooier, levendiger geheel maken. Met combinatie kleuren kunnen wij de meest prachtige kapsels maken en heel goed doseren of je coupe bijvoorbeeld chique en elegant moet zijn of juist meer gedurft en uitgesproken. Onze stylisten zijn getraind om alle kleuren in een keer in te zetten. Dus het maakt in tijd niet veel uit of we nu twee of zes kleuren tegelijkertijd moeten inzetten. Het kiezen van de verschillende kleurencombinaties maakt zeker het verschil tussen creaties die alledaags moeten zijn of bijvoorbeeld creatief, speels, hip of chique.

Definitieve keuze

Een goede kapper helpt je om keuzes te maken. Bij Jitty’s Hair and Make-up maken we gebruik van alle mogelijke middelen om jou helemaal blij te maken. Een gezonde mix tussen creatief denken en de wetenschap dat de kleur(combinatie) bij jouw huidpigmenten, ogen maar ook bij je karakter en specifieke wensen moet passen, is wat ons betreft de weg naar de definitieve keuze voor een kleur(combinatie) die bij jou past. Waardoor jij blij bent met jouw haar. En elke dag een happy hairday wordt. Daarom is het erg belangrijk om een kapper uit te zoeken die alle genoemde facetten onderzoekt. Een juiste haar kleur past jou vooral als er creatief en over huidtonen, ogen, karakter en de wens van de klant nagedacht wordt.

Hoeveel werk is het om een haarkleur te onderhouden?

Hoe vaak je naar de kapper moet om je haarkleur te onderhouden is afhankelijk van het behandelplan dat je samen met je kapper hebt gemaakt. Wil je alleen je grijze haren wegwerken, dan adviseren wij om binnen vijf weken de uitgroei te kleuren. Dit is ook de meest goedkope kleurbehandeling, omdat de kapper alleen de uitgroei hoeft te kleuren. Voor het bijwerken van highlights kan je langer wachten, maar het bijwerken is dan wel wat meer werk. Een periode van twee tot drie maanden raden wij aan. Wij zijn het meest enthousiast over combinatie kleuringen. Dit is de eerste keer wat meer werk, omdat we dan zowel de basis kleur inzetten als de verschillende extra kleuren, zoals highlights. Maar de tweede en derde keer hoeven we alleen de uitgroei bij te werken. De highlights groeien dan een beetje uit, maar dat maakt de coupe vaak alleen maar mooier. De vierde keer werken we de hele kleur bij. Op deze manier blijven de kosten beperkt en kunnen we wel een hele mooie combinatie van kleuren plaatsen, die je coupe levendig en compleet maakt. Wat ons betreft de beste manier om jou blijvend gelukkig te maken met jouw haarkleur, maar ook jouw uitgaven.

Hoe onderhoud ik zelf een mooie haarkleur?

Om zo lang mogelijk van je kleur te kunnen genieten, is het belangrijk om een goede haarconditie te hebben. Droog of beschadigd haar wil zegge dat het haar poreus is. De structuur is dan niet goed en de kleur zal snel teruglopen. Wij zeggen niet voor niets; ‘mooi haar begint bij gezond haar’. Door aan de haarconditie te werken zal niet alleen je haarkleur langer mooi blijven, het haar zal ook glans krijgen en wordt makkelijker te stylen. Wij werken met haarverzorging producten van Kerastase, de beste producten op het gebied haarverzorging. Wij adviseren je graag welke producten bij jouw haartype en -conditie passen, zodat en je kleur mooi blijft en je haar direct goed in model komt met een mooie glans.

Welke haarkleur past bij mij?

Welke haarkleur het beste jou past is een samenspel van alle zojuist genoemde factoren. Bij Jitty’s Hair and Make-up helpen we je graag te kiezen voor een haarkleur die bij jou past en waar je blij van wordt.

|||ALWAYS HAPPY HAIRDAYS WITH JITTY’S!|||

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *