Welk kapsel past bij mij?

Ronald PronkHaar, Jitty's tipsLeave a Comment

Welk kapsel past bij mij? De zeven beste tips om uit te vinden welke kapsels het beste bij jou passen

 

Het is een veel gestelde vraag bij ons in de winkel. Welk kapsel past bij mij? Om dit te beantwoorden gaan we kijken naar de belangrijkste redenen waar je naar moet kijken als je een kapsel uitzoekt.

1: Bepaal hoeveel tijd jij bereid bent om te besteden

Hoeveel tijd besteed jij ‘s ochtends aan je haar? Even snel een borstel er doorheen en weer door of föhn je jouw haar liever uitgebreid met een borstel? Gemiddeld besteedt een vrouw  minder dan tien minuten aan haar haar. Besteed je weinig tijd, dan zou een wash & go kapsel echt iets voor jou zijn. De kapper gaat dan kijken hoe het haar natuurlijk valt en zal het zo knippen dat het op een natuurlijke manier het best tot zijn recht komt. Je zal vrijwel geen tijd nodig hebben voor jouw haar en snel de deur uit kunnen met een mooie coupe. Besteed je graag tijd aan je haar en ben je veel in de weer met een föhn, krultang of stijltang? Dan zal het kapsel wat aparter kunnen en zal er nog meer mogelijk zijn. Van lang haar met veel lagen waar dan volume in geföhnd moet worden tot een hele strakke bob die met een stijltang het best tot zijn recht komt.

 

2: Kies een kapsel dat past bij jouw type haar

 

We kennen natuurlijk verschillende soorten haartypen. Jouw type haar beperkt je in de keuze die je kunt maken. Maar deze beperking hoeft natuurlijk helemaal niet erg te zijn, omdat er ruim voldoende mogelijkheden overblijven. Aan de andere kant komt het regelmatig voor dat wij klanten in onze winkel moeten vertellen dat met hun type haar een bepaalde haarwens niet mogelijk is. Gek genoeg zie je dat mensen vaak willen wat ze niet hebben. Mensen met krullen willen vaak stijl haar hebben en mensen met stijl haar zijn vaak op zoek naar volume. Op zich kun je met kniptechnieken en stylingproducten een hoop bereiken. Dus mensen met fijn haar kan je zo knippen, dat het kapsel met meer volume valt. En met goede stylingproducten kun je dan nog wat meer volume aanbrengen. Zo kun je toch een gewenst kapsel creëren dat er bovendien fantastisch uitziet. Maar een wilde krullenbol kun je nooit maken bij iemand met fijn haar. Er kan veel, maar niet alles!

Enkele voorbeelden

Dit past goed bij mensen met fijn haar:

Wat kortere kapsels, zoals een boblijn of een leuke pixie zijn echt perfect voor wat fijner haar. Natuurlijk is het ook heel belangrijk dat het goed bij je gezicht past. Maar daar zijn gelukkig veel variaties in te vinden.

Dit past goed bij mensen met krullend haar:

Wat langer haar of juist echt lekker kort. Als je namelijk een lengte neemt rondom schouder lengte kan het haar te bol gaan worden. Ook een korte coupe hangt af van wat voor krul je hebt. Bij sommigen worden de krullen veel minder en bij de andere juist veel meer. Maar ook deze kapsels hangen samen met de gezichtsvorm.

Dit past goed bij mensen met dik haar:

Met dik haar kun je heel veel. Met de juiste uitwerking kan vrijwel elk kapsel. Maar als het niet goed uitgewerkt wordt, kan het ook verpest worden. Met dik haar luistert het dus evengoed heel nauw.

 

3: Kies een kapsel dat past bij jouw gezichtsvorm en lichaamsbouw

 

Een kapsel is het eerste wat je ziet en een mooi kapsel is bijvoorbeeld net zo belangrijk als gezonde tanden. Mensen zullen door jouw kapsel een soort eerste oordeel over je hebben. Terecht of onterecht, het gebeurt en meestal onbewust. Gebruik dit gegeven dus om juist je mooiste kanten naar voren te laten komen. Je kunt de vorm van je gezicht bijvoorbeeld accentueren of afzwakken. Wat je kiest heeft ook te maken met je lichaamsbouw. Een tip is om een keer aan een kapper te vragen wat bij jouw lichaamsbouw en gezichtsvorm de beste kapsels zijn. Deze informatie verandert nooit, dus dat advies is blijvend. Maar wel kun  je altijd variaties maken.

 

We kennen de volgende gezichtsvormen:

·   Ovaal

·   Vierkant

·   Rond

·   Rechthoek

·   Hartvorm

·   Diamantvorm

 

Op deze site staat een mooi overzicht. Je kunt zien welke kapsels het beste bij elke gezichtsvorm passen. Wij willen wel een kanttekening maken. Wij zien namelijk dat veel mensen hun gezichtsvorm verkeerd inschatten. Onze tip is om ook een goede vriendin of jouw kapper te vragen hoe zij jouw gezichtsvorm zien.

 

4: Zoek uit wat jouw droomkapsel is en deel dit

Wat is jouw droomkapsel? Heb je hier wel eens over nagedacht? We merken dat mensen vaak hun droomkapsel niet uit durven spreken, omdat ze denken dat het niet mogelijk is bij hun. Maar weet dat er wellicht mogelijkheden zijn waar je zelf niet aan gedacht had. Vertel je kapper daarom gewoon wat jouw droomkapsel is. Juist door deze wens uit te spreken, kan jouw kapper op zoek gaan naar iets wat misschien voor jou wel net zo mooi is en wel mogelijk met jouw type haar. Durf te dromen, zoek een super mooi droomkapsel uit en neem hiervan een foto van mee naar je volgende kappersbezoek. En maak mee dat dromen uit kunnen komen!

 

5: Kies een uitstraling die past bij je werk en karakter

Haar bepaalt een groot deel van het uiterlijk. Iedereen heeft weer een andere coupe en kleur. Nu is het bij het kiezen van een nieuwe coupe belangrijk om te weten wat je wilt uitstralen met jouw haar. Wil je sportief overkomen, creatief, klassiek, stoer of juist een beetje nonchalant? Bedenk wel of het past bij jouw werk en karakter. Wil je graag een nonchalante, sportieve look? Dan is een wash & go coupe erg geschikt. Het haar wordt zo geknipt dat je er eigenlijk niks mee hoeft te doen. Wil je graag een coupe die veel te zien is in de laatste trends? Dan kom je al gauw op een technisch kapsel, zoals bijvoorbeeld ‘the long bob’ die je op het moment veel ziet. Of nog wat hipper? Je kunt dan ook gaan nadenken over de kleur(en).

 

6: Bedenk ook wat je zeker niet wilt

Wat wil je absoluut niet met jouw haar? Wat vind je helemaal niet mooi?  Wat denk je dat bij jou absoluut niet zou passen? Juist door antwoord te geven op deze vragen, ben je goed voorbereid voor je volgende kappersbezoek. Hoe mooi is het als je jouw kapper helemaal de vrije hand kunt geven, maar je wel zeker weet dat je niet iets krijgt wat je absoluut niet wilt. Duidelijk je grenzen aangeven bij een kapper, maakt het makkelijk voor de kapper. Hij of zij kan dan op zoek gaan naar een creatieve oplossing binnen deze kaders. En wie weet knipt jouw kapper dan een verrassende coupe die super goed bij jou past!

 

7: Bepaal of een beroemde ster jouw droomhaar heeft

Ieder seizoen zijn er nieuwe trends en die spot je vaak het snelste bij de sterren. Dat is dus een geweldige manier om inspiratie op te doen. Wellicht vind je niet alles mooi, maar je krijgt wel een idee waar de trend heen gaat. Jij krijgt dan vanzelf inspiratie en je zal al vrij snel veel meer mogelijkheden gaan zien. Met deze inzichten ben je super goed voorbereid voor je volgende kappersbezoek.

 

Inspiratie waar vind je die?

Welk kapsel past bij mij? Om die vraag te kunnen beantwoorden is het fijn om inspiratie op te zoeken. Wij zijn erg enthousiast over Pinterest. Dit is de link naar ons pinterest kanaal. Wellicht kun je daar al wat leuks tussen vinden? Ook op Instagram zien we heel veel mooie kapsels voorbij komen. Aan de andere kant is inspiratie soms dichterbij dan je denkt. Ga gewoon eens op een terrasje zitten en voor de prijs van een kop koffie of een lekkere thee zie je misschien ook genoeg nieuws en leuks voorbij komen. Het is prachtig om met een open mind over straat te lopen. De inspiratie ligt letterlijk op straat!

Veel plezier met jouw nieuwe droomkapsel.

P.s. Wist je al dat je bij Jitty’s Hair and Make-up een afspraak kunt maken voor een gratis adviesgesprek? Dan zal een van onze kappers een kwartier tijd voor jou vrij maken, om je wensen te horen en een op-maat-advies voor jou te maken. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

 

BOEK NU EEN GRATIS ADVIESGESPREK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *