Vierdaagse Masterclass knippen van Maurice Pierot goed afgesloten

De stylisten van Jitty’s Hair and Make-up hebben een vierdaagse Masterclass knippen gevolgd bij Maurice Pierot. En allemaal zijn ze door deze nieuwe technieken geïnspireerd. Hierdoor zijn we in staat om onze klanten nog beter te helpen. Lees hier waarom wij deze training zijn gaan volgen.

20160201-_MG_2388Maurice Pierot: “Ik vond het leuk om aan onze L’Oréal collega Jitty’s Hair and Make-up deze training te geven. De stylisten van Jitty’s hebben een hoog niveau en het is een leuke groep. Ze willen stuk voor stuk leren en staan open voor verandering. Dit zorgde ervoor dat we een hoop hebben kunnen bereiken in deze vierdaagse Masterclass”

Af en toe een frisse wind door je bedrijf kan goed zijn. Daarom is het geweldig dat Maurice het team van Jitty’s opnieuw de essentie van het kappersvak liet inzien. Maurice: “Het grootste gevaar voor kappers is routine. Het is sluipt erin, toch weer hetzelfde doen als de vorige keer. Je moet de klant minstens een paar keer jaar het gevoel geven dat je opnieuw naar hem of haar gaat kijken. Wat kunnen we doen met je haar? Kijken we naar de huidige trend of gaan we iets anders doen, wat je net weer een andere look geeft? Juist die beleving, weer even alles uit kast halen voor de klant, zorgt dat de relatie tussen de kapper en klant blijft boeien, want spannend blijft.“

20160201-_MG_2379Valentina, stylist bij Jitty’s: “Deze vierdaagse masterclass heeft mij veel inspiratie gegeven. Mijn klanten zullen gaan merken dat ik hun coupes nog beter personaliseer en dat ik veel op valling van het haar knip. Ook zal ik meer gaan vertellen waarom ik iets doe, zodat klanten ook weten wat ik met hun haar doe. En waarom ik deze speciale techniek toepas op hun haar.

Maurice heeft niet alleen de stylisten van team Jitty’s maar ook Jitty zelf weer opnieuw laten nadenken waar het nou om draait. Want wat maakt jou als kapper nu een goede kapper? Met belangrijke quotes als vertrouwen is een geruststellende verwachting” en “laat de klant ervaren dat alles wat je doet, je met passie, creativiteit en vaktechniek uitvoert bereikte hij dat het team met alle losse onderdelen aan de slag kon om dit ene resultaat te bereiken, dat wij altijd al nastreven bij Jitty’s: elke klant een happy hairday!

Maurice: “Het gaat om de beleving van de klant. Het gevoel waarmee zij de deur zijn uitgegaan, dat onthouden ze. Alle ingrediënten moeten aanwezig zijn: vaktechniek, tone of voice, hoe je met de klant omgaat, de creativiteit die je levert, maar ook het communiceren met de klant. Vertel wat je doet, laat zien waarom je bepaalde keuzes maakt en neem de klant mee in de verandering.”

De laatste training was met modellen. Jitty is bij alle trainingen aanwezig geweest en heeft bij aanvang van de vierde training een bevlogen betoog gehouden om zijn team te overtuigen dat ook hij geleerd heeft van deze training en wat hij graag wil terugzien bij onze stylisten. Jitty benadrukte waarom het zo belangrijk is om deze masterclass als team te volgen. De opdracht was om de geleerde stof toe te passen. De boodschap kwam aan: vol goede moed, maar ook wel gezonde spanning, gingen onze vier stylisten aan het werk.

Maurice:In het begin moest ik ze even bijsturen, omdat ze -wellicht onder druk- toch met de oude technieken en werkwijze bezig waren. Maar ze pakten de correctie direct op en ze hebben me goed laten zien wat ze geleerd hebben.”

20160201-_MG_2307Candara, TopStylist bij Jitty’s Hair and Make-up:De vierdaagse Masterclass heeft mij laten inzien dat het heel belangrijk is om bij elke klant iets persoonlijks toe te voegen in de coupe die ik knip. Mijn eigen handtekening en een persoonlijke unieke coupe voor elke klant. Ik kijk naar de structuur van het haar, de vorm van het gezicht, sterke eigenschappen en luister naar de wensen van de klant. Want daardoor kan ik een  persoonlijk advies geven, waardoor de mooiste punten van iemand naar voren kunnen komen.

Jitty: “Ik ben trots op ons team. Ze hebben deze avond echt laten zien dat er, ook voor kappers die al jaren werken, nieuwe manieren van werken mogelijk zijn. Onze stylisten hebben zich super ontwikkeld en onze klanten zullen dit gaan merken door een nog meer op maat geboden service”

20160201-_MG_2388-2Jennifer TopStylist bij Jitty’s Hair and Make-up:: “Het bedrijf Jitty’s Hair and Make-up is altijd opzoek naar een manier om de kwaliteit te verbeteren. Deze masterclass is daar een mooi voorbeeld van. Het was goed om onze professionaliteit weer op te frissen en naar een hoger niveau te brengen. Met als motto: de klant staat voorop en verdient volledige aandacht!”

 

 

 

En hoe nu verder?

De vierdaagse Masterclass is een begin van een totaal project knippen en fashion binnen Jitty’s Hair and Make-up. De volgende fase’s bestaan uit een doordacht plan om verder te bouwen op de geleerde stof. De aankomende maanden gaat Jitty het team coachen om juist de geleerde stof van Maurice toe te passen. Ook gaat Jitty een aantal kniptrainingen geven. En er komt een gemeenschappelijk project waar het hele team aan een nieuwe haardmode lijn gaat werken. Als deze drie fases klaar zijn, zal er een terugkomtraining bij Maurice zijn om het hele traject te evalueren. Door stap-voor-stap door te bouwen met deze prachtige bouwstenen van techniek, creativiteit, communicatie en de klant helemaal op maat behandelen, denken we zelfs nog verder te kunnen groeien dan waar we nu staan. Deze Masterclass is dus niet het einde, maar juist het begin van een mooie weg om een nog sterker Jitty’s team te bouwen.

 

20160201-_MG_2340Yulia MasterStylist bij Jitty’s Hair and Make-up:: “Deze Masterclass heeft mijn gevoel van eigenwaarde versterkt. Het was leuk om met mijn collega’s op niveau te werken. De technieken, die Maurice demonstreerde, waren mij al bekend en daar werk ik al jaren mee. Dat was een hele fijne bevestiging voor mij. Maar hoe dit uit te leggen voor de klant en ook de klant mee te nemen in de verandering, daar heeft Maurice mij weer vernieuwde inspiratie gegeven. En daarmee ben ik direct aan de slag gegaan!”

 

 

 

Hier zijn alle foto’s inclusief de eind foto’s van de modellen te zien

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *