Amsterdam Fashion Week Jitty Vasquez Dela Cruz

Team Jitty’s werkt wederom op de Amsterdam Fashion Week

Onze hairstylisten Valentina en onze masterstylist Jitty zijn dit jaar actief geweest bij de Amsterdam Fashion Week 2015. Amsterdam Fashion week is het hoogte punt voor fashionista’s en trendbewuste mensen en wordt twee maal per jaar gehouden. Het is de plek waar jonge talent volle ontwerpers almede de gevestigde orde hun creaties kunnen tonen. Het is de plek waar de trend gezet wordt. Voor kappers en visagisten is Amsterdam Fashion week net zo interessant, mode is een samenspel van kleding, visagie, haar en accessoires. Wij van Jitty’s Hair and Make-up worden bijzonder geïnspireerd door dit samenspel van fashion en inspiratie en vinden het geweldig om deelgenoot te zijn van dit modespel.

L’Oréal Professionnel is sponsor van de Amsterdam Fashion Week en via L’Oréal zijn wij gevraagd om mee te werken en dat doen we natuurlijk met alle plezier!

Amsterdam Fashion Week, bekend terrein voor Jitty Vasquez Dela Cruz

Amsterdam Fashion week Jitty Dela CruzVoor Jitty is dit het derde jaar dat hij aan backstage werkt op de Amsterdam Fashion Week. Voor deze editie was Jitty ingedeeld in het team van Jeffrey Jansen. Ondanks dat dit de eerste keer was voor Jitty om samen met Jeffrey te werken, waren veel teamleden bekenden zoals bijvoorbeeld de creatieve kapper Sanjay Ramcharan.

Dag 1 voor Jitty was voor de show van Lighting, dit zijn jonge mode ontwerpers van de Mode Academie uit Arnhem de academie waar bijvoorbeeld Victor en Rolf afgestudeerd zijn . Deze show was tevens een competitie tussen de jonge deelnemers. De hoofdprijs was maar liefst €10.000,- bedoeld als budget om hun carrière een vliegende start te geven.

Het leuke van deze show was dat elke ontwerper een eigen look had. Zo was er een jaren tachtig look, een andere had een paardenstaart en een ander had weer sluike nonchalante look. Jitty werd gevraagd om een aantal jaren tachtig looks te maken, dit omdat dit de specialiteit van Jitty is.

 

 

Dag twee voor Jitty op de Amsterdam Fashion Week

Dag twee heeft Jitty gewerkt voor House of Byfield. Jeffrey Jansen was wederom verantwoordelijk voor deze show. De looks voor deze show waren chignon en retro looks. In de tijd dat Jitty zijn carrière gestart heeft bij zijn eerste werkgever June Encarnacion zijn dit precies de looks waar Jitty tot in den treure getraind is. Meesterschap komt met de jaren, Jitty heeft dit soort looks nu al bijna 30 jaar gemaakt en hij kent daardoor de finesses van deze looks. Maar hoe goed je ook bent, je kan altijd leren. En dat was deze keer meer dan waar. Jitty heeft wederom veel geleerd, vooral van Jeffrey Jansen een genadeloos creatieve kapper. Mooie vormen maken, het gebruik maken van de juiste producten en de finesses hoe je zaken uitwerkt. En dat is juist het mooie van de Fashion Week, het was voor Jitty wederom een leerzame en fantastische ervaring.

 

 

Amsterdam Fashion Week ValentinaEen spannende eerste ervaring voor onze Styliste Valentina

Voor Valentina was het haar eerste keer. In het begin vond ze het maar wat spannend, vol adrenaline deed ze mee. Ze zat in het team van Sandra Verkroost samen met nog 3 meiden. Onder de begeleiding van Sandra gingen de meiden aan de slag voor fashiondesigner Judith van Vliet en schoenenontwerper Chris van den Elzen.

12 dames een gaaf, futuristisch kapsel geven binnen de tijd was een flinke uitdaging. Deze vorm van productie maken was nieuw voor Valentina, backstage bij grote shows werken is nu eenmaal wat anders dan in de salon werken.

In duo’s gingen de kapsters aan de slag. Het kapsel was namelijk zo gemaakt dat je 4 handen nodig had om dit kapsel te maken.

Het was veel werk, maar al snel werkten de nieuwe teams die nog nooit met elkaar samen hadden gewerkt als een geoliede machine. Net op het nippertje hadden ze alle 12 de modellen af, waardoor de show op tijd in volle glorie kon beginnen.

Ze konden gaan stralen op de catwalk met de prachtige fashion jurken van judith van vliet en de futuristische schoenen van Chris van den Elzen.

 

 

 

Bezoek aan de show van Spijkers en Spijkers op de Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week 2015Op zaterdag avond zijn nog enkele medewerkers naar de show van Spijkers en Spijkers gegaan. Voor de jonge stagiaires was dit een totaal nieuwe ervaring. Voor onze topstyliste Dara was het natuurlijk bekend terrein.

Wij hebben als salon weer een mooie fashion week ervaren en zullen steeds meer van onze mensen gaan inzetten voor deze shows. Het is een leerzame ervaring zowel voor de jonge stylisten als voor de gevestigde orde. Het is de plek waar mode op zijn breedst beleefd wordt.

#LOREALPROFESSIONNEL #AMSTERDAMFASHIONWEEK #JITTYSAMSTERDAM

 

 

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *