Styling training van Dominic Vleer Timmers

Maandag 12 Januari hebben wij een styling training gehad van Dominic Vleer Timmers

Jitty-team-Dominic

Het doel van deze training avond was dat wij weer een stap hoger komen qua styling, zodat wij de klanten een totaal stylingadvies kunnen aanbieden, door middel van de juiste producten en nieuwe technieken te kiezen. Er waren 5 modellen aanwezig, van lang steil blond haar tot afro haar, zodat we meerdere technieken konden trainen en het heel divers was.

Een nieuwe aanpak hoe te bepalen wat bij de klant past, maak een totaalbeeld van iemand zijn stijl

We begonnen de training met het adviesgesprek: wat voor vragen stellen wij aan de klant qua styling. Het doel van dit gesprek is om er achter te  komen wat bij diegene past, van iemand die veel met zijn haar doet zoals föhnen, tangen en krullen tot iemand die het liefst niks doet, maar er toch mooi bij wil lopen.

 

Doelgroep bepaling naar aanleiding van steden

Dominic heeft onze ogen geopend met een totaal nieuwe aanpak in dit advies gesprek. Hij kwam met een A’4tje waar 4 grote steden op stonden:

– Parijs

– Londen

– Los Angeles

– Amsterdam

Hij vroeg aan ons: wat denken jullie (op het gebied qua styling en haar) wat het grote verschil is tussen deze steden? Ja, onze hersenen gingen ervan kraken, want daar hebben wij nooit zo over nagedacht. Op een leuke manier probeerde Dominic ons uit te leggen hoe wij naar een klant kunnen kijken, zodat wij weten wat voor een klant er in onze stoel zit en wij kunnen zien wat bij degene past en wat absoluut niet.

Verschillende doelgroepen bepalen via steden, enkele voorbeelden

jitty-training-dominic-style
Bij Parijs moet je bijv. denken aan de Haute Couture dames, die er altijd tip top uitzien, van gemodelleerd haar tot prachtige pumps. Waar London juist wat gedurfder is en Amsterdam draait het om makkelijk en snel.

De nieuwe aanpak, een type bepalen naar aanleiding van steden

Dominic wilde er zeker van zijn dat wij door hadden hoe dit in zijn werk ging, dus vroeg hij ons: kijk eens naar jezelf, tot welk type behoor jezelf en daar moesten wij echt even heel hard over na denken, wat het heel leuk en vooral heel leerzaam maakte. Er ontstonden levendige discussies waarin het steeds meer duidelijk werd wie in welke groep hoorde. Zo konden we Jitty direct in de groep Parijs indelen en Anouk wist vrij snel te zeggen: ik pas meer binnen de Amsterdam groep. Leuk om te zien hoe deze groepen direct levendig werden binnen ons team.

Genoeg gepraat, we gingen aan de slag op de modellen, want in de praktijk leren wij het meeste

Iedereen had een model meegenomen met een bepaald type haar waar hij/zij moeite mee had of vragen over had. Bijvoorbeeld een model met lang, heel steil haar, hoe krijg je daar nou mooie en vooral houdbare krullen in zonder dat ze na 5 minuten zijn uitgezakt of een model met afro haar, hoe krijgt zij haar natuurlijke krul zonder dat het een en al pluis heeft. Dominic heeft ons wederom goede technische tips gegeven hoe het vaktechnisch uit te voeren en welke producten hier het beste bij passen. Beide zijn erg belangrijk. Juist de combinatie van de juiste producten en goede techniek zijn enorm belangrijk.

Een leerzame training

Wij hebben hele handige tips van Dominic gekregen over producten en styling technieken. De aanpak om eerst in het advies gesprek een inschatting te maken wat de totaal stijl van iemand is met als hulpmiddel de verschillende steden looks, dat was een totaal nieuwe aanpak voor ons. Al met al hebben wij veel nieuwe technieken geleerd en gaan wij het advies gesprek op een andere manier voeren.

Kortom, dank Dominic Vleer Timmers dit was voor ons weer een hele leerzame avond!

Bekijk hier de hele fotoserie van de avond:

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *