Sonya Bloemhard: onze favoriete kleurtrainer was weer bij Jitty’s

Kleuren is onze passie en een zeer belangrijk onderdeel van Jitty’s Hair and Make-up. Wij blijven ons ontwikkelen op dit gebied en dat doen we met de beste trainers. Zo was onlangs Berni Ottjes nog bij ons. De lijn en technieken die Berni getraind heeft willen wij verder doorvoeren in ons team en Sonya gaat ons hier bij helpen. Kleuren dat kunnen we al, maar de ambitie van Jitty’s Hair and Make-up is om op den duur een onderscheidend kleurbeeld neer te gaan zetten in Amsterdam. Onder het mom: no guts no glory, hebben we deze ambitieuze doelstelling bepaald en Sonya zal het team van Jitty’s hierin begeleiden als coach en creatief trainer.

Om een indruk te geven hoe onze kappers hier tegen aan kijken hebben wij onze jongste leerlingen die nog niet kleuren gevraagd om mee te kijken en een verslag te schrijven van deze training. Dit is hun verslag:

Training Sonya Bloemhard

Wij hebben woensdag avond een hele speciale vrouw ontmoet namelijk Sonya Bloemhard. Eerste indruk: een hele kleurrijke vrouw vanwege alle mooie bijpassende kleuren in haar haar. Haar kledingstyle was stoer en uniek en haar passie voor kleuren was heel tof. Zij legde ons verschillende technieken uit van het kleuren, maar liet ons ook zien dat je lef moet hebben als je mooi en gewaagd wilt kleuren. Zij heeft een paar technieken laten zien die heel snel en mooi uitpakken. Verder waren wij heel erg benieuwd naar een paar persoonlijke vragen die wij haar gesteld hebben zoals:

Wat zijn de positieve en negatieve dingen aan het kappersvak?

Sonya vertelde dat het soms wel lastig is als zij een training geeft. Zo verteld zij ons dat het wel eens voorkomt als zij een training geeft dat er eigenwijze leerlingen tussen zitten die het toch op hun eigen manier willen doen. In deze gevallen kwamen de leerlingen erachter dat Sonya gelijk had en de kleur niet uitpakt zoals de bedoeling was.

Maar positief daarintegen: dat ik het enig vind om mijn eigen lessen op een positieve manier door te geven, daar word ik zeer blij van als creatieve mensen je voelen!

Bekijk hier de fotoreportage

 

Onze volgende vraag was gelijk hoe zij het liefst werkt, waarop Sonya gelijk reageerde dat niks te gek voor haar is. Zij werkt veel in de breedte qua kleuringen, zo experimenteert zij graag met te gekke kleuren die mooi gecombineerd worden. Door de gewaagde kleurencombinatie straalt Sonya een en al lef uit. Verder geeft zij veel trainingen en heeft veel vertrouwen in andere en wilt graag dingen doorleren aan andere. Wij zijn blij dat we de training bij mochten staan.Hier zijn nog een aantal vragen die we Sonya hebben gesteld:

Hoelang doet u al het kappersvak?

Sonya vertelde dat ze al 15 jaar kapster is, maar daar naast doet zij ook veel met make-up.

Hoe vind u het om trainingen te geven bij Jitty’s?

Sonya vertelde ons enthousiast dat zij het erg leuk vond om training te geven aan het Jitty’s team, omdat er gezellige mensen werken, maar ook erg geïnspireerd en leergierig.

Wat leren de kappers vanavond?

Sonya: vanavond leer ik vooral van jullie. Ik kijk hoe de kappers hun kleuren adviseren en welke kleuren zij kiezen. Ik moet zeggen dat het er heel professioneel aan toe gaat. Na aanleiding wat ik deze avond gezien heb gaan we de volgende training dieper in op de manier waarop het team van Jitty’s kleuren adviseert aan de klanten.

Wat vind u van Jitty’s?

Sonya vind het erg leuk en altijd gezellig bij het Jitty’s team, er word gelachen, maar ook serieus gewerkt.

Wat spreekt u aan binnen het kappersvak, zodat u wist dat u kapper wilde worden?

Mensen versieren, kleuren laten stralen, met mensen in contact, gezellig kletsen en klanttevredenheid.

Sonya vond het erg gezellig vanavond en vond de training goed verlopen. De toegepaste technieken waren goed gelukt en de kappers hadden direct nieuwe technieken in hun achterzak die ze kunnen toepassen op de klanten!

Een fotoreportage van deze training valt hier te zien

Schrijf een opmerking