SNEL EN MAKKELIJK FÖHNEN

Ronald PronkHaar, Jitty's tipsLeave a Comment

In deze blog gaan we je uitleggen hoe je snel en makkelijk je haar kan föhnen. We hebben hier ook een filmpje van gemaakt en deze kan je hier vinden. We hebben ook een meer uitgebreide föhn techniek online staan en deze kan je ook hier vinden. Föhnen stijl met volume: 

Wat hebben we nodig:

  • Föhn met verschillende hitte standen
  • Ronde borstel
  • Platte vierkante borstel
  • Klemmen
  • Hitte bescherming
  • Stylingproducten
  • *Tip! Droogpoeder op de aanzet rond de kruin
Stap 1: Voorbereiden en product aanbrengen

Was je haar 2 keer en gebruik altijd een verzorging om je haarschubben te sluiten. Breng een kleine hoeveelheid hittebeschermend product aan op vochtig haar en verdeel het over de lengtes en punten. Daarna pak je je benodigdheden en ga je aan de slag.

*Tip: Mensen met krullen, in vochtig haar, plukje voor plukje draai het haar om je vingers en laat het dan los. Zo krijg je een mooie krul in je haar.

Stap 2: Technieken bij voordrogen van het haar

Je droogt het haar bijna droog. Voor meer volume in het haar is het makkelijk om je haar voorover te gooien en je haar op zijn kop te föhnen, het haar komt dan beter los van je hoofdhuid.

Als je krullen hebt maak je het haar niet helemaal droog omdat het anders teveel droge lucht krijgt en daardoor kan gaan pluizen, je kan tussendoor nog wat extra hittebescherming aanbrengen dan weer verder gaan met voordrogen. Als je voelt dat het haar bijna droog is gooi je al je haar terug naar achteren en kan je beginnen met de vorm en valling die je wilt creëren.

Stap 3: Richting en valling van het haar

Als je rechtop gaat zitten en je schudt even met je hoofd, kan je de natuurlijke scheiding zien waarin het haar valt, dat is voor het meest natuurlijke eindresultaat.

Als je een scheiding naar links of naar rechts wilt dragen, föhn je het haar de tegengestelde richting op en op het laatste moment trek je hem de goede kant op zoals je hem graag draagt, door deze manier te gebruiken creeër je een mooiere lok, je kan de punten naar wens naar binnen of naar buiten fohnen.

Stap 4: afdelen van het haar in 3 gedeeltes

Deel het haar goed af in 3 gedeeltes

van oor tot oor, over de bovenkant van het hoofd, zet het vast met een klem

van oor tot oor, over het achterhoofd, zet het vast met een klem, de nekpartij laat je los hangen

Begin onderaan en deel het haar in de nekpartij door midden.

Door het haar tijdens het föhnen op te tillen maak je meer volume in het haar.

Je polijst het haar door een goede spanning op het haar te houden en volgt met de föhn achter de borstel aan naar beneden en herhaalt dat tot het haar glad en zacht aanvoelt.

Laat de föhn tussendoor even afkoelen op het haar zodat je de houdbaarheid verlengt en het haar op jou manier van föhnen vasthoud.

Als je moeilijk haar hebt of dik haar, gebruik dan meerdere borstels en laat ze minimaal een aantal minuten zitten.

Je werkt verder naar boven toe, voor optimale stevigheid spray er tussendoor nog wat extra hairspray bij.

Volume op het achterhoofd maak je door de borstels tijdens het fohnen meer schuin naar boven te trekken en weer een tijdje laten zitten, ga zo verder met voorkant en maak je eigen creatie zoals een gladde lok waarvan de punten naar buiten vallen of dat de zijkanten naar buiten worden geföhnd voor een meer jaren 60 look.

Stap 5: Finish en afstylen

Als laatste haal je alle borstels eruit,

( zie je dat hij nog ergens wegzakt of wil je nog meer volume pak dan een middelgrote borstel en doe die er nog even in en laat deze nog even zitten)

Gooi al je haren naar voren en roteer nog even met je vingers over je hoofdhuid, niet te hard en maak het los, niet trekken!

Polijst het haar tussen je handen, spray er een mooie gloss-spray over en pak een zachte borstel en borstel je het haar door vanaf de aanzet voor nog meer souplesse/glanzend eindresultaat.

Het team van Jitty’s wenst je veel plezier met je haar.

 

|||ALWAYS HAPPY HAIRDAYS WITH JITTY’S!|||

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *