Fotoshoot met Audrey en Lia

We hebben net een geslaagde fotoshoot achter de de rug met onze Junior Styliste, Audrey en TopStyliste Lia. Deze shoot was met name bedoeld om Audrey een kans te geven haar talent te laten zien. Audrey heeft een grote passie voor make-up en blijkt talentvol. Het is sowieso prachtig om te merken hoe vernieuwend onze jonge meiden met make-up en fashion omgaan. Cheyenne, Merel en Audrey hebben letterlijk een frisse blik op make-up en maken looks, die ons als team ook weer inspireren.

Lees meer

Face Framing

Tegenwoordig zie je veel mensen met kortere lokken in hun kapsel of met een kleur die wordt aangebracht in de voorste plukken van het haar. Dit noem je face framing.

Hiermee wordt bedoeld dat je je gezichtsvormen accentueert door middel van knippen of kleuren. Face framing kan ook gedaan worden met make-up. Bijvoorbeeld door donkere kleuren aan te brengen, waardoor je je jukbeenderen of andere gedeeltes van je gezicht kunt accentueren of juist verbloemen. Dit noem je contouren.

Curtain bangs

Dit zijn de kortere lokken, waar we het eerder over hadden. Dit oogt als een soort gordijn en voorkomt een sluik effect. Doordat de plukjes mooi in het gezicht vallen, creëer je een totaal andere look. Deze techniek is bijvoorbeeld heel tof bij mensen met een hoger voorhoofd. Hierdoor kun je dit wat meer verbergen en zie je er heel fris uit. De lokken kun je erg mooi door laten lopen in de langere lengtes van het haar of juist als een soort pony knippen, dat het korter is dan de rest.

Face framing colour

Met kleur kun je ook doen aan face framing. Denk bijvoorbeeld aan blonde plukken aan de voorkant van het haar. Hierdoor verandert je look direct. Het zorgt dat je er stralend uiziet. Dit kan met een highlight of je zet je balayage aan de voorkant hoger in dan normaal. De kers op de taart is om een zachte toner over de plukken aan te brengen in de kleur die bij de klant past om de ogen meer te laten spreken.

Make-up

Face framing make-up Jitty's

Het wondermiddel bij face framing is contouring. Hiermee kun je delen in het gezicht smaller laten lijken. Breng een bronzer aan op de jukbeenderen. En daarboven lichtjes een blush. Maar wat de look helemaal afmaakt, is een highlighter on-top. Bronzer kun je ook aanbrengen rond de contouren op het voorhoofd om deze kleiner te laten lijken en onder de kaaklijn om een strakkere kaaklijn te creëren. De neus contouren is ook een vorm van face framing. Breng aan de zijkanten van de neus bronzer aan en een lichte highlight op het topje en in het midden van de neus aan. Zo lijkt deze smaller. En tenslotte de wenkbrauwen. De strakke wenkbrauwentrend van tegenwoordig heb je vast niet gemist. Deze helpen je ook om je gezicht meer te laten spreken en karakter te geven.

Wil jij hier meer duidelijkheid over te krijgen en extra inspiratie opdoen, neem dan gerust een kijkje op onze pinterest. We hebben daar een speciaal moodboard over face framing gemaakt.

Heb je nog meer vragen? Neem graag contact met ons op, wij zijn er voor je!

Alle foto’s van de shoot zijn hier te zien

 

Groetjes van het Jitty’s team!

BOEK NU

Make-up advies avond

Ontdek de geheimen van make-up

Welke make-up past bij mij? Hoe breng ik het aan en in welke volgorde? Wanneer is het te veel of juist te weinig? Of vraag jij je wel eens af of een andere look jou misschien beter zou staan?

Lees meer

test bericht

Vraag welk kapsel past bij mij

Vraag welk kapsel past bij mij
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Beschrijf je huidige haar
  • Wat heb je de laatste twee jaar met je haar gedaan?
  • Wat zou je graag willen met je haar?
  • Heb je nog andere vragen?

Een interview met Yulia

Yulia Hiddleston is een Russische kapster, die verschillende internationale awards gewonnen heeft en nu werkt ze in Amsterdam. Team Jitty’s is super blij dat Yulia terug is in de salon.

Zij werkte in 2008 voor het eerst voor ons als kapster. In 2009 en 2010 heeft ze alleen trainingen voor ons verzorgd. Vanaf 2014 tot half 2017 was ze terug als kapster en, na een korte pauze, is ze er gelukkig weer. Welkom terug bij Jitty’s, Yulia!

Lees meer

Een gratis live make-up training van Jitty’s

Live make-up training van Jitty en Valentina

Op 23 oktober geven twee visagisten van Jitty’s Hair and Make-up live op Facebook een make-up training. Jitty en Valentina maken beiden live een model op. Ze geven je tijdens deze live uitzending tips & trics zodat jij deze looks ook bij jezelf kunt maken.

Lees meer

BOL en BBL leerplekken beschikbaar

Topstylist en leidinggevende gezocht bij Jitty’s hair and Make-up

Een uitdagende baan in het kappersvak

vacature 1: Assistent leiding gevende/leidinggevende cq bedrijfsleider en of creatief trainer
vacature 2: Topstylist/kleurexpert gezocht

 

Is jouw passie mensen begeleiden en teams bouwen? Bij Jitty’s zijn we op zoek naar een creatieve topper die het leuk vind om een team aan te sturen. We zijn een bedrijf waar veel kansen zijn om door te groeien, trainingen en opleidingen worden er op alle niveaus aangeboden in het binnen en buitenland.

Lees meer