Mijn ontwikkeling bij Jitty’s

Ronald PronkPortfolio Valentina, Team Jitty'sLeave a Comment

Alweer bijna vijf jaar bij Jitty’s

 

 

Foto: training Domenic Vleer in 2014 aan team Jitty’s

De tijd gaat snel. Nooit gedacht dat toen ik hier kwam solliciteren, ik zo mijn plek kon vinden. Ondertussen is er mega veel gebeurd. Van sommige collega’s heb ik afscheid genomen, maar daar komen dan altijd weer nieuwe, leuke mensen voor terug. De salon blijft als altijd gezellig en wordt de laatste tijd eigenlijk alleen maar leuker.  Begin December werk ik alweer vijf jaar bij Jitty’s. Op naar de volgende vijf! ?

Onwijs veel leuke klanten

Het mooiste aan het kappersvak vind ik dat je met mensen mag werken. Allerlei soorten klanten komen bij ons in de salon en ik vind ze stuk voor stuk bijzonder. Ik kan oprecht zeggen dat ik met sommigen zelfs een intense band heb. Ik voel mij dan ook emotioneel betrokken bij elke klant. Dat komt omdat ik al mijn klanten ontzettend gezellige en prachtige mensen vind.

Opleider voor de juniors

Er is niets leuker dan nieuw talent te trainen. Ik voel mij echt de ‘Jitty’s mama’ van onze juniors.

Het geeft zoveel voldoening om ze zelfvertrouwen te geven en te zien hoe ze groeien. Allemaal ontwikkelen ze steeds meer hun eigen stijl. Tijdens mijn trainingen ben ik streng doch rechtvaardig,  maar ik probeer er vooral elke keer weer een gezellige en ontspannende avond van te maken. Het meest inspirerend is dan als je ziet dat ze onze Jitty’s klanten steeds beter helpen. Dat is goed voor de klanten en voor de juniors. We brengen ze echt het vak bij.

Publicatie in het vakblad TopHair

 

Hoe gaaf is het dat je gewoon je eigen werk en dat van je collega’s kunt zien in zo’n gaaf blad als TopHair? Het bijzondere is dat het team er echt samen aan gewerkt heeft. Maar ik heb wel aardig mijn stempel op de collectie kunnen drukken. Zo is de haarkleur en de make-up van Romy echt iets wat ik geweldig vond om te maken. En als je dan zoiets gemaakt hebt en je ziet het in TopHair staan, dan voel ik mij super trots. Wat mij betreft op naar de volgende publicatie!

Bijna 150.000 views op YouTube

Wauw! Wie had dat gedacht? Toen Ronald mij een paar jaar geleden vroeg om een leuk filmpje te maken voor onze klanten, dacht ik gelijk: “laat ik eens een leuke opsteektechniek voordoen. Iets wat mooi is, een beetje speels en toch chique. En vooral iets dat makkelijk is om bij jezelf te doen”. Super om te zien hoe elke maand de views blijven stijgen. Misschien wordt ik nog een keer beroemd, ha ha ha.

Opleiding Kérastase ambassadeur

Ik had geen betere keuze kunnen maken, toen ik besloot om Kerastase ambassadeur te worden. Ik wilde altijd al alles weten met betrekking tot Kerastase, omdat ik van mening ben dat Kerastase echt het allerbeste merk is. Omdat alles wetenschappelijk onderbouwd is en omdat ze heel erg vanuit gevoel en beleving werken. Tijdens mijn opleiding wilde ik dan ook alles leren en achterhalen wat ik nog niet wist. Ik wilde bovendien als beste van de klas slagen voor deze opleiding. En dat is mij gelukt! Mariska en Lotte hebben mij geweldig door dit proces heen geholpen. Ik heb veel gelachen en veel geleerd. Het zijn echt toppers! Sinds deze cursus mag ik al mijn kennis delen met mijn collega’s. Er is niets leukers dan nieuwe inzichten te kunnen geven. Wat ik ook heel fijn vind, is dat ik jullie als klant nu nog beter advies kan geven.  

Starcolorist

Ik vond kleuren nooit leuk, omdat ik altijd in de veronderstelling was dat ik het niet zo goed kon. Ronald en ik wilden daar wat aan doen. Ik wilde meer zelfvertrouwen krijgen en volgens Ronald kon dat niet beter bereikt worden dan met de opleiding tot Starcolorist. Vol goede moed en met 100% inzet ben ik erheen gegaan. Ik heb drie intensieve dagen theorie doorstaan, die werden opgevolgd door een hele dag pittige examens. Eerst een theorie-examen en daarna een praktijkexamen. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest. Ik bleek succesvol en voor het praktijkexamen kreeg ik zelfs zulke enorme complimenten, dat ik nu vol zelfvertrouwen fantastische kleuringen maak. Ik was dan ook geëindigd in de top twee van favoriete kleuringen van de dag. Geen kleur is mij nu nog te gek. Ik kan er nu alleen nog maar van genieten om al jullie haren een fantastische kleur te geven.

Op het podium op de Hair Experience

Wat vond ik het spannend om op de Hair Experience op het podium te moeten staan. Ik heb wel vaker op een podium gestaan, maar dan mocht ik altijd in de huid van iemand anders kruipen, waardoor ik dat toch minder spannend vond. Nu moest ik daar staan als mezelf. Hoe spannend is dat? Uiteindelijk heb ik er enorm van genoten en kwamen er veel mensen naar mij toe om te zeggen hoe goed ik het gedaan had. Dit smaakt naar meer!

Van Stylist naar TopStylist

Hard werken wordt beloond. Ik ben zo’n enorme groei gemaakt het laatste jaar, dat Ronald, Jitty en ik het tijd vinden dat ik TopStylist word. Wat betekent dit voor mij? Nou, dat ik nog extra trainingen mag gaan volgen. Eigenlijk gaat het erom dat ik mijzelf nog verder ontwikkel. Dat is min of meer ook de opdracht van Ronald; om mijn comfortzone te verlaten en zowel creatief als technisch mijn grenzen verleggen. Een spannende tijd dus met alle trainingen die ik ga krijgen. Ik kijk er enorm naar uit.

Met een geweldig team naar de toekomst

We hebben nu zo’n heerlijk gek, gezellig en gemotiveerd team. Het kan niet anders dan dat we met zo’n hecht team een geweldige toekomst tegemoet gaan! ?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *