Master class knippen voor team Jitty’s van Maurice Pierot

Jitty’s Hair and Make-Up investeert graag in educatie. Ons vak verandert snel en bijblijven is belangrijk. Maar we willen niet alleen maar de trends volgen. Wij willen ook dat ons team zich in creatieve zin kan ontwikkelen. Want dit is het hoofddoel van Jitty’s: om artiesten te kunnen zijn, die creaties maken van elke coupe.

Ervaren kappers opnieuw leren knippen

De stylisten, topstylisten en masterstylisten bij Jitty’s hebben allemaal verschillende achtergronden. Wat hun techniek betreft, hebben alle kappers een uitstekende basis. En met hun creativiteit zit het ook wel goed. De wens is er echter om meer naar elkaar toe te groeien, om creatief meer als één team te werken en ook samen te kunnen creëren. Hoe krijg je kappers, die allemaal een andere achtergrond hebben en met elkaar opgeteld meer dan 50 jaar knipervaring bezitten, op één lijn? Met dat vraagstuk is onze manager, Ronald Pronk, vorig jaar bezig geweest. Hij heeft de keuze gemaakt om een collega kapper te vragen om ons team te trainen. Maurice Pierot is een kapper die wij al jaren kennen. Niet alleen is hij een fijne collega, zijn aanpak in het kappersvak staat ons enorm aan. En Maurice wilde de uitdaging graag aangaan om het Jitty’s team te trainen. Zo gezegd, zo gedaan.

 

_D3_4077Een vierdaagse Master Class knippen voor team Jitty’s

Team Jitty’s heeft nu twee van de vier trainingen gevolgd van deze Master Class. Maurice is echt bij de basis begonnen. Door eerst te kijken hoe onze stylisten werken qua techniek, visie, plan van aanpak en creativiteit. Al snel werd duidelijk dat de basis bij al onze kappers prima in orde is. Hierdoor kon Maurice snel de diepte in gaan met zijn kniptraining. Waar Maurice flink veel aandacht aan besteedt is wat er eigenlijk gebeurt als je een knip maakt. Wat gebeurt er als je de schaar langzaam beweegt of juist snel? Wat gebeurt er als je je voeten verplaatst tijdens het knippen? Wat gebeurt er als je meer of minder spanning geeft aan het haar dat je knipt? Deze bewustwording is van belang voor het creëren. Knippen kunnen onze kappers al heel goed. Maar juist dankzij dit soort bewustwordingsprocessen kun je je als kapper onderscheiden, door een kapsel op maat te maken.

Klik hier voor de fotoreportage tijdens de eerste twee trainingen

 

Een solide basis, ABC van Vidal Sassoon

De beste basis van het knippen is gelegd door het icoon Vidal Sassoon. Twee van onze stylisten zijn getraind in zijn knipmethode in de Vidal Sassoon Academy in London in 2009. Het is nu alweer 2016 en het is altijd goed om de basiskennis weer even op te frissen. Ook Maurice is een groot voorstander van de grondbeginselen van Sassoon en heeft het team weer goed bewust gemaakt van deze aanpak. Nog leuker is dat hij niet bleef hangen bij de basis, maar dit direct weer doorvertaalde naar hoe je deze basistechnieken anno 2016 het beste kunt toepassen. Het was inspirerend om te horen van een gepassioneerde kapper als Maurice.

 

Het nieuwe knippen

Vorig jaar heeft het bedrijf Pierot Coiffures het nieuwe knippen geïntroduceerd. Het nieuwe knippen bestaat uit twee zaken, een revolutionaire schaar samen met een nieuwe methode van knippen. Jitty is hier zelf vorig jaar al mee begonnen. Onze Topstylist Candara heeft ook al een paar pogingen gedaan met deze nieuwe schaar. Tijdens deze Master Class hebben ook Jennifer, Yulia en Valentina een coupe geknipt met deze nieuwe schaar. Iedereen is enthousiast. Of deze knipmethode verder wordt doorgevoerd in onze zaak, is de keuze van onze kappers. Wie weet staat binnenkort het hele Jitty’s team wel te knippen met deze revolutionaire schaar!

 

Nog twee lessen te gaan in deze Master Class. Wat gaan onze klanten hiervan merken?

Onze kappers hebben, met deze nieuwe kennis en vaardigheden, veel meer tools in handen om te gaan creëren. Elke knip wordt bepalend. Knippen wordt meer als beeldhouwwerken. En de kapper wordt de architect van het bouwwerk dat gemaakt wordt. Het kunstwerk is bovendien gekoppeld aan de klant, waardoor elke coupe uniek zal zijn. Alles met het doel een coupe te knippen die niet alleen goed bij de klant past, maar ook een uniek statement zal zijn. Dit ben ik! Onze klanten kunnen overigens dezelfde aandacht verwachten die ze altijd krijgen, alleen hebben onze stylisten nu nog meer mogelijkheden om ze te bieden waar wij voor staan: always a happy hairday!

 

Een leertraject met diepte. Er komt nog een vervolg

Begin februari zal de laatste les zijn in deze Master Class. Maar over het vervolg later dit jaar zijn de gesprekken al gaande. Natuurlijk gaan onze stylisten aan het werk met deze kennis. En in de loop van dit jaar gaan we een tweede verdiepingslag maken met de verworven kennis. In dit volgende traject gaan we op creatieve wijze op zoek naar wat ons bindt als Jitty’s kappers. Het resultaat zal zichtbaar worden in onze haarmodelijn voor de winter van 2017, die we in september van dit jaar zullen presenteren.

 

Trots op het team Jitty’s

Beide eigenaren, Ronald Pronk en Jitty Dela Cruz, zijn bijzonder trots op dit team. Niet alleen doorlopen zij allemaal deze Master Class op een geweldige manier. Direct werd duidelijk wat een mooi team Jitty’s heeft. Een compliment voor dit mooie team!

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *