Make-up voor de donkere huid

Ronald PronkJitty's tips, Make-upLeave a Comment

Welke make-up kies je voor de donkere huid?

Welkom bij onze Jitty’s instructie, welke make-up kies je voor een donkere huid en hoe breng je deze aan?

Vaak krijgen wij bij Jitty’s de vraag: welke make-up past bij mijn donkere huid? Wij gaan je hier antwoord op geven. Ook gaan we je tips geven speciaal voor de donkere huid. Waar je op moet letten bij het aanbrengen. Je zal zien dat het makkelijker is dan je denkt!

 

Wat hebben we nodig:

 •       Foundation
 •       Sponsje
 •       Concealer
 •       Finishing powder
 •       Grote kwast
 •       Blush
 •       Highlighting
 •       Donkere contourenpoeder
 •       Blushkwast
 •       Wenkbrauwpoeder
 •       Wenkbrauwpotlood
 •       Wenkbrauwkwast
 •       Wenkbrauwborsteltje
 •       3 tinten eyeshadow
 •       4 kwastjes waaronder 1 blendkwastje
 •       Lichte kleur potlood
 •       Eyeliner
 •       Mascara
 •       Lipstick
 •       lippotlood

 

Hoe breng je foundation aan op een donkere huid?

Een mooie make-up voor een donkere huid begint bij het kiezen van de juiste foundation. En hier gaat het vaak fout.

Tip voor de donkere huid: belangrijk is dat je de foundation niet test op je hand. Breng de kleur op je kaaklijn aan en laat het dan mooi uitfaden. Waar je nu goed op moet letten is of de kleur lichter, donkerder dan of gelijk is aan jouw huidskleur. Je wilt dat de kleur zoveel mogelijk bij jouw eigen donkere huidskleur past.

Nu hebben wij de juiste kleur voor jouw huid gevonden. Gebruik je hand als kleurenpalet. Breng een kleine hoeveelheid foundation aan op je hand. Gebruik dan een kwast om de foundation goed te verdelen over je gezicht. Begin onder je ogen, ga dan naar je wangen, kaak lijn, je neus en je voorhoofd. Zorg ervoor dat de foundation gelijkmatig verdeeld is. Fade met je vingers de foundation uit om een natuurlijke look te creëren.

Waar breng je concealer aan bij een donkere huid?

Breng onder je ogen een lichte kleur concealer aan. Waarom doe je dit? Bij kringen vallen je ogen weg en zie je er snel vermoeid uit. Door een een concealer te kiezen die net een tintje lichter is dan je foundation, creëer je een fris en wakker effect bij je ogen. Zijn je kringen een beetje blauw, kies dan een concealer met een vleugje roze er in. Breng met je vinger deppend een beetje concealer aan. Zorg ervoor dat het mooi overloopt op je wangen, door hem zachtjes uit te faden.

Werk je foundation base af met een finishing powder

Tip voor de donkere huid: een goede finishing powder doet wonderen. Een donkere huid is vaak wat vetter en met een goede finishing powder zorg je ervoor dat je basis mooi mat blijft.

Haal je kwast door je poeder. Een veel gemaakte fout is dat het product direct aangebracht wordt. Hierdoor veroorzaak je donkere plekken in je gezicht. Hoe los je dit op? Tik, voordat je de kwast op je gezicht zet, de meeste poeder eraf. Breng met ronddraaiende bewegingen de poeder aan op je gezicht.

Hoe breng je een mooie blush aan op je wang?

Met een schuin afgesneden blushkwast kun je heel mooi de contouren door middel van een blush accentueren. Breng wat poeder aan op je kwast. Tik het overtollige poeder van je kwast om vlekken te vermijden. Breng een halve maan vorm aan van je slaap tot tussen je jukbeen en kaak. Stop een aantal centimeter vanaf je mondhoeken. Je zult zien dat de blush wat meer kleur geeft in je gezicht.

Waarom gebruik je een highlighter in je make-up en hoe pas je het toe?

Een highlighter licht die delen van je gezicht op, waar jij het aanbrengt. Lichte vlakken vallen meer op en met een juist gebruik van licht en donker in de make-up, kun je bepaalde gezichtsvormen heel mooi accentueren. Dus wil je een smallere neus creëren of een frisse wakkere blik? Het kan allemaal. In ons voorbeeld gaan wij de jukbeenderen accentueren. Gebruik altijd een kleine hoeveelheid. Tik dus goed je kwast af. Wij gaan de highlighter boven de blush aanbrengen voor een frisse blik en je zal zien dat de junkbeenderen nu beter zichtbaar worden.

Maak strakke contouren om je gezicht slanker te laten lijken

Waarom contouren? Contouren zorgen ervoor dat je de vormen of lijnen in je gezicht kunt aanpassen naar wens. Hierbij kun je ook dingen verdoezelen die je minder mooi vindt. Heb je bijvoorbeeld wat bollere wangen en wil je die mooi slank laten lijken? Breng dan met de eerder gebruikte blushkwast je contouren aan. Zuig je wangen naar binnen en volg de lijn die dan tevoorschijn komt. Laat ze mooi blenden door de rest van je make-up.

Hoe teken je super strakke wenkbrauwen?

Tegenwoordig zie je veel vrouwen met super strakke wenkbrauwen. De vraag is, hoe teken je die zelf? En hoe kies je de juiste kleur? Bij het kiezen van de juiste kleur, moet je goed kijken welke kleur wenkbrauw je zelf hebt. En wat je haarkleur is. Heb je hele lichte wenkbrauwen en heel donker haar, kleur dan je wenkbrauwen wat donkerder. Wij gebruiken een potlood om ze mooi strak te maken, maar toch natuurlijk te houden. Trek eerst met een wenkbrauwpotloodje een strak lijntje aan de onderkant van je wenkbrauw. Druk niet te hard op je potlood, je wil namelijk geen lijn zien. Volg dan je wenkbrauw tot het einde. Zorg ervoor dat je niet buiten de lijntjes gaat en dat je de gaatjes in je wenkbrauw opvult. Dit zorgt voor een natuurlijk effect.

Hoe zorg je ervoor dat de oogschaduw mooi overloopt en goed bij je donkere huid past?

Tip voor de donkere huid Zorg dat de kleuren die gekozen worden warme kleuren zijn, zoals goud, koper, rood. Dit maakt de donkere huid extra sprankelend.

Het begint bij de eerste stap: hoe kies ik de juiste kleur? Kies kleuren die niet heel veel afwijken van je eigen huidskleur. Pak een donkerdere, een met een kleur naar wens, zoals roze of koper. En pak ook een lichtere tint dan je huid.

Breng met een kwast de donkere kleur aan, aan de buitenzijde van je oog. Zorg ervoor dat de kleur mooi in je arcadeboog valt. Breng met een ander kwastje de kleur naar wens aan op het midden van de bolling van je oog. Breng dan, met weer een ander kwastje, de lichtste kleur aan in je ooghoeken en onder je wenkbrauwen. Maak dan ronddraaiende bewegingen met een blendkwastje om de kleuren mooi door elkaar heen te laten verlopen, zodat de make-up een geheel wordt.

Zo maak je jouw oogmake-up een echte eyecatcher

Nu hebben we de ogen een mooi kleurtje gegeven, maar het is nog niet echt een eyecatcher. Hoe zorgen we daarvoor bij een donkere huid? Breng met een licht potlood aan de onderzijde van je ooglid een lijntje aan om een frisse en helder blik te creëren. Laat dit lijntje doorlopen tot je ooghoeken. Gebruik daarna pas een dunne zwarte eyeliner. Begin vanuit je ooghoek. Probeer in een vloeiende beweging de eyeliner door te trekken. Houd je huid goed strak, dan maak je een soepele en strakke lijn. Zorg ervoor dat hij mooi doorloopt tot aan het einde van je oog.

Zo maak je natuurlijke eyelashes

Breng met een zwarte mascara een eerste laagje aan bij de aanzet van je wimperrand. Doe eerst het ene oog en dan het andere. Ga daarna terug naar het oog waarmee je begonnen bent. Breng nu een tweede laag aan over je gehele wimpers. Doe dit bij beide ogen. Breng een derde laag aan, maar dit keer alleen in de puntjes van je wimpers. En met de vierde en laatste laag doe je nog een dunne laag over je gehele wimpers voor de finishing touch.

Hoe breng je de juiste kleur op jouw lippen aan?

Hoe kies je de juiste kleur voor jouw donkere huid? Ook dit is makkelijk uit te leggen. Kies een kleur die goed overeenkomt met de kleur van jouw huid. Is de kleur niet te licht of te donker, dan heb je de juiste keuze gemaakt. Wil je dat de lippenstift iets sprankelender wordt, kies dan een lippenstift met een zachte kleur waar een vleugje roze of oranje in zit. Trek eerst met een lippotlood een lijntje rondom de contouren van je lippen. Dit voorkomt dat je lippenstift doorlekt en houdt de lippenstift netjes en strak op zijn plek. Breng daarna met een bijpassende lippenstift de kleur aan op je lippen. Kleur ze netjes in binnen de lijntjes. Je kunt er eventueel nog een gloss overheen doen, als je glans wil.

Wij hopen jou hiermee te helpen met de eerste stappen om de juiste make-up te kiezen voor een donkere huid. In het instructiefilmpje Welke make-up kies je voor de donkere huid?, laten we je stap-voor-stap zien hoe je de make-up kunt aanbrengen. Ook in deze fotoserie laten we je stapsgewijs zien hoe je een mooie make-up maakt voor de donkere huid. Wil je nog meer hierover weten? De visagisten van Jitty’s Hair and Make-up helpen je graag met extra tips en uitleg. Boek anders gewoon een adviesgesprek met een van onze visagisten voor een gratis consult van vijftien minuten bij ons in de salon.

We wensen je veel succes met het maken van een mooie make-up voor de donkere huid!

 

 

Meer leuke tips? Zie onderstaande suggesties

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.