L’Oreal Color Trophy

Ronald PronknieuwsLeave a Comment

Jitty zit in de halve finale van de L’Oreal Color Trophy!

Voor de vijfde keer doet Jitty’s Hair and Make-up mee in de L’Oreal Color Trophy en nu voor de vierde keer op rij zijn we beland in de halve finale. Ditmaal is de eer aan Jitty met een fantastische creatie. L’Oreal heeft gekozen om nu voor de eerste keer de categorie Avant Garde in de wedstrijd op te nemen. Laat dit nou net een categorie zijn waar Jitty zich erg thuis voelt. Met deze wetenschap is Jitty half maart begonnen met brainstormen voor deze wedstrijd. Na enkele weken was het creatieve plan klaar, maar toen kwam uiteraard de uitvoering en dat is bijna een Monnikenwerk geweest. Allereerst heeft Jitty de afgelopen jaren steeds haar gespaard wat van klanten is overgebleven, met name als er lange strengen haar overbleven. Dit haar is de basis geworden van zijn kunstwerk. Dit haar is als eerste geblondeerd en daarna ingekleurd in de huidige kleuren. Daarna heeft Jitty elk afzonderlijke bol opgedeeld in losse strengen waar met een hitte ijzer de vorm/structuur gemaakt is. Hierna heeft Jitty uitvoerig overleg gehad met de modeontwerper Ron Bacas die de jurk speciaal op maat gemaakt heeft voor dit project.  Al met al zit er een  ongelofelijke hoeveelheid arbeid en liefde in deze totale creatie.

 

De  inspiratie van Jitty is prachtig te noemen, Jitty verteld;

Bloemen die volgroeien symboliseren levenskracht

De creatie begint bij de  vogel die schuilt voor de regen onder de bloemen. De vogel is te zien in de make-up naast het rechter-oog van het model. De bloemen, zoals deze nu volgroeid zijn symboliseren levenskracht, op het podium zullen enkele nog gesloten zijn en zal ik deze tot leven laten brengen. Mijn derde punt van inspiratie bevat het belangrijkste element van ons leven, water. De strengen van wit haar die over de bloemen heen hangen  symboliseren regen, een zomerse bui in slowmotion geprojecteerd over en op de bloemen.

Tot slot komt de creatie tot leven vanuit mijn model. De kleuren in haar haar symboliseren aardse kleuren zoals grond en wortels. Zij is de aardse kracht waar dit bloemenstuk uit ontstaan is. Mijn model staat met deze creatie symbool voor een vitaal en daarmee kleurrijk leven, PURE LEVENSKRACHT

De halve finale tijdens de Arnhemse mode Biënnale

Jitty zal onze eer gaan verdedigen in Arnhem tijden de mode Biënnale, dit is waar de halve finale gehouden wordt. L’Oreal heeft de mode Biënnale, het grootste mode evenement van Europa uitgekozen om de halve finale van de L’Oreal Color Trophy te houden. Op het podium zullen de kappers die in de halve finale staan hun kunstwerk afmaken. Er wordt op velen punten gejureerd, ten eerste de totale look, dan gebruikte technieken, styling, kleding, keuze model, hoe loopt het model op de catwalk, hoe presteert de kapper op het podium en tot laatste zal de jury enkele vragen stellen aan de kappers over de inspiratie van de creatie. Er zijn verschillende categorieën, Fashion, Young-Colirst, New-comer of the year en nu Avant Garde. Per categorie zitten er nu 10 kappers in de halve finale en er zullen er vijf doorgaan naar de finale. De finale zal worden gehouden in Carré. Onze hoop is nu gevestigd bij ons model en bij Jitty om ons in de finale te slingeren.

6 juni is de grote dag

Op 6 juni zal Jitty onze eer gaan verdedigen, nu gaan we allemaal duimen voor hem. SUCCES JITTY!!!!!

 

De inzending van Jitty:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *