Leerzame training van Tim Kruik

Tim Kruik L’Oréal Professionnel kleur ambassadeur

Tim Kruik is een kleur ambassadeur voor L’Oreal Professionnel. Hij heeft een eigen salon en daarnaast geeft hij kleurtrainingen en haarshows over de hele wereld voor L’Oréal. Tim zijn stijl kenmerkt zich doordat de kleur met een eigen creatieve aanpak gezet wordt, wat een zeer mooi en vrouwelijk en trendy kleurbeeld geeft.

Van junior stylist tot master stylist: iedereen van team Jitty’s traint mee

We hebben afgelopen week een training van Tim Kruik gehad en iedereen van team Jitty’s deed mee; van de junior stylisten, die net de opleiding begonnen zijn tot Jitty, die al 35 jaar in het vak zit. Dat maakt het trainen bij Jitty’s zo leuk: we doen dit echt samen als een team. Het was een hele leerzame training.

Een bijzondere techniek

Tim liet een bijzondere techniek zien. Vaak leren we dat alles netjes afgedeeld moet worden. Tim liet zien dat je ook heel netjes kan werken uit de losse hand. Ook liet hij zien dat je niet alles hoeft af te delen en dat je zeker niet teveel moet nadenken als je iets aan het doen bent. Dan wordt het veel te technisch en daardoor niet natuurlijk. Bij een balayage techniek kijk je bijvoorbeeld wat de klant het liefst voor een effect wil bereiken. Op basis daarvan ga je bepalen op welke manier je het product aanbrengt op het haar.

Elke keer een andere kleur

Als klanten eerder bij je gekleurd zijn en terugkomen, vraag je natuurlijk of ze tevreden waren met de kleur. De meeste klanten zeggen dan: ‘’Ja ik was tevreden, graag hetzelfde als vorige keer!’’ Vaak willen klanten dan dezelfde kleur, maar dat is een valkuil. Dan kun je geen of minder waarde toevoegen. Tim kruik heeft ons verteld dat je het goed is om elke keer een nieuwe kleur te maken, ondanks dat de klant tevreden was over de vorige kleur.

Het is uitdagend om elke keer een nét iets andere kleur te hebben. Het verschil hoeft niet groot te zijn, een nuance op kleur kan al genoeg zijn. Wat Tim ons ook heeft laten zien hoe mooi het kan zijn om een langdurig plan met je klant te maken. Door bijvoorbeeld met drie of vier tussenstappen naar de uiteindelijke wens kleur te gaan kun je elke keer een unieke kleur maken en soms juist beter werken naar die ene, unieke droomkleur.

Zonder een goed product geen goed resultaat

Tim wist ook te benadrukken bij ons team dat we niet kunnen toveren. Als je haar gekleurd of ontkleurd is, heb je goede producten nodig, om de kleur goed te behouden en om je haar goed te verzorgen. Voorbeeld, je hebt net een blondeerbehandeling (zoals highlights) ondergaan, dan is je haar opengezet om het kleurpigment eruit te halen. Om je haar weer goed af te sluiten heb je ook thuis een goede shampoo, conditioner en/of masker nodig. Deze producten sluiten niet alleen het haar, maar ze zorgen er ook voor dat de kleur niet snel vervaagt. Gelukkig hebben we de beste producten uit de markt, namelijk van Kérastase, in huis. Hiermee kunnen wij onze klanten goed helpen.

Complimenten voor onze junior Sam

Sam heeft samen met Tim een hele toffe kleur bedacht en ook met hulp en uitleg de kleuring uitgevoerd. Tim vertelde dat Sam de techniek goed onder de knie heeft. Tegen Ronald vertelde Tim: “Laat die jongen maar lekker kleuren op je klanten, hij heeft het helemaal in zijn vingers”. Voor ons als leerbedrijf is het geweldig om van externe trainers te horen dat onze mensen goed werken. Tijdens de fotoshoot, die we aan het einde van de training hebben gehouden, heeft Tim ook veel tips gegeven aan Sam. Bijvoorbeeld hoe hij het haar kan stijlen. Mooi om het enthousiasme te zien waarmee Sam dit oppakt. Sam, ga zo door!

Een fotoshoot met praktische tips

Tim gaf ook bruikbare tips voor een perfecte fotoshoot, zoals hoe je de pluizige haren makkelijk kunt temmen met wat haarlak. Of bijvoorbeeld meekijken met de fotograaf, want op de foto ziet het er soms nét even iets anders uit dan in het echt. Ook liet hij een leuk trucje zien met de bus haarlak om hier vormen mee te maken in het haar.

Opdracht voor de volgende training

De opdracht voor de volgende training is dat we de technieken die we geleerd hebben ook laten zien in ons werk in de salon. Voor de volgende training moeten wij als team dus foto’s maken van wat we maken. Hier kunnen we op de volgende training samen naar kijken. Voor ons als stylisten dus een mooie stok achter de deur om ook echt aan de gang te gaan met deze inspirerende technieken. L’Oréal en Tim bedankt voor deze inspiratie voor team Jitty’s

 

De hele foto serie is hier te zien:

 

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *