Junior Stylist Julia: Een mooie blond kleur maken dat is wat ik leer bij dit leerbedrijf

Passie voor kleuren

Knippen, föhnen, styling, heren en kleur. Er zijn zoveel dingen die je binnen het kappersvak kunt leren en kunt uitoefenen. Maar meestal hoor je toch dat een kapper een lichte voorkeur heeft voor een van de verschillende aspecten. Bij mij is dit kleur. Dit ontdekte ik al snel toen ik alle aspecten van het kappersvak ging leren en uitvoeren. Met kleur kun je echt een groot verschil maken. Je kunt de klant door middel van een kleur gelijk zelfverzekerder maken en het beste van iemand naar voren halen. En alleen maar door de juiste kleur toe te passen. Zelfs door een ‘kleinere’ kleurbehandeling kun je een klant weer laten stralen. Door alleen een uitgroei weg te toveren of wat highlights te plaatsen. Dat is geweldig om te zien. Maar mijn grote passie binnen het kleuren ligt toch bij Blond kleuren. Blond kleuren is heel technisch en je moet veel weten om echt de perfecte blond kleur te kunnen maken en onderhouden. Mijn droom is om ooit nog star colorist (kleur specialist) te worden, zodat ik iedereen kan helpen aan de mooiste kleur mogelijk.

Een mooie blond kleur maken bij mijn collega Valentina

olaplex_kleurMijn collega Valentina is bij mij langs gekomen in de salon voor een opgefriste zomerse blond kleur. Valentina was al heel licht in haar lengte en punten maar had wel een uitgroei met haar eigen kleur. Ik heb heel veel folies gezet zodat dit opgelost zou worde, maar ze de diepte in het haar niet zou verliezen. In het aangezicht heb ik de folies schuin naar boven gezet zodat ze een heel fris en natuurlijk effect zullen hebben. We hebben eerst 40 folies gezet. Daarna heb ik nog gebruik gemaakt van een toner om de highlights te tonen en een koele blonde kleur te geven. Valentina is heel blij met het resultaat!

De opleidingen die ik volg helpen mij om mijn passie uit te voeren op een manier waar ik echt blij van word

Afgelopen augustus ben ik gestart met de opleiding ‘Basic Hairstylist’ bij B Academy. Ik heb voor deze school gekozen omdat je in een jaar wordt klaargestoomd om in de salon te staan en de trends van nu te kunnen toepassen in de praktijk. We zijn alleen maar bezig met haar en we worden elke week weer creatief uitgedaagd. De opleiding staat voor mooi en gezond haar en dit is ook mijn motto. Er word veel gefocust op adviesgesprekken kunnen geven en het kunnen uitwerken van een coupe waardoor elke klant uniek de deur uit gaat. Volgende week heb ik mijn eindexamens, super spannend! Drie dagen alleen maar knippen, kleuren en opsteken. En over drie weken de diploma-uitreiking met een grote expositie in 90’s thema. Komende augustus ga ik starten met de vervolg opleiding van B Academy in Utrecht ‘the complete hairstylist’, waar ik nog zelfstandiger ga leren werken en aparte technieken ga leren. Deze zal tot februari 2017 duren en ook daarna zal ik zeker verder kijken hoe ik kan blijven groeien.

Mijn start als Junior Stylist bij Jitty’s hair and make-up

Acht maanden geleden ben ik gestart bij Jitty’s hair and make-up. Ik kwam bij deze salon door een tip van mijn oude werkgeefster. Ik werkte vijf jaar in een salon in een dorpje in Brabant, voordat ik terecht kwam bij Jitty’s. Dit was een heel ander soort salon. Ik zou gaan starten bij B Academy en daar stage gaan lopen, maar toen gaf mijn oude werkgeefster de tip om te solliciteren in ‘de grote stad’, omdat het dorpje waar ik woonde en werkte te klein zou gaan worden voor mijn ambitie. Zo gezegd, zo gedaan. Gelijk mijn cv gemaild maar niet gelijk wat gehoord. Meerdere keren gebeld en uiteindelijk werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Na het gesprek mocht ik een dag proefwerken. Ik vond dit echt doodeng, maar na deze proefdag mocht ik blijven voor een stage. Ik ben ook gelijk naar Amsterdam verhuisd. Inmiddels voel ik me helemaal thuis bij Jitty’s en ik krijg hier heel veel mogelijkheden om te groeien. Ik mag vaak naar het hoofdkantoor van L’Oreal om naar trainingen te gaan en ook ben ik mee geweest naar een Blond masterclass in Bussum samen met Ronald en Valentina. Deze mogelijkheden voeden mijn ambitie en geven me een ton aan inspiratie. Na de blond masterclass wilden Valentina en ik het liefst de salon in duiken om de nieuwste technieken op elkaar te oefenen.  En dat gaat zeker nog gebeuren! Ook krijg ik wekelijks training van Valentina om de dingen die ik het lastigst vind te oefenen en te zorgen dat ik steeds zelfstandiger en zelfverzekerder word. Mijn stage loopt nu bijna af en ik heb nu ook de mogelijkheid gekregen om door te groeien tot stylist en ooit misschien zelfs top stylist.

Werken met een mooi merk L’Oreal profesionnel

Voordat ik bij Jitty’s kwam werken was ik nog niet erg bezig met producten. In de salon waar ik werkte was dit ook niet iets wat veel gedaan werd. Ik had zeker wel eens van L’Oreal professionnel en Kerastase gehoord, maar heel erg onderschat wat deze producten allemaal kunnen doen voor haar. Ik was heel nuchter en wilde het eerst zien en dan geloven. Ik ben nu zeker overtuigd van de waarde van deze producten. Ik zou ook niet meer met andere producten willen werken. We hebben alle soorten producten in huis, voor beschadigd haar, droog haar, krullen, gekleurd haar en onhandelbaar haar. Ook hebben we veel producten die hoofdhuid problemen kunnen oplossen. Ik vind het geweldig om klanten een complete salon ervaring te kunnen geven met een passend advies hoe het haar alleen maar beter en mooier kan worden en eventuele problemen opgelost kunnen worden. Ook kunnen we klanten de juiste styling producten mee geven als ze net een hele toffe nieuwe coupe hebben.

Met aandacht voor de haarkwaliteit

‘’Healty hair is happy hair.’’ Met dit motto ben ik het helemaal eens, want als haar gezond is, heeft het haar beweging en glans en de kleur zal hierdoor ook veel mooier uitkomen. En wie wil dat nou niet? Gelukkig besteden we hier veel aandacht aan de haarkwaliteit van klanten. We hebben verschillende herstelbehandelingen voor verzwakt haar, zowel van Kerastase als van Olaplex. Ook kleuren wij met verf zonder ammonia. Dit is verf die heel mild is en het haar vrijwel niet beschadigt. In onze ontkleuringen zit beienwas om het haar minder te beschadigen. Ook hebben we de beste producten voor thuisgebruik om de haarkwaliteit zo goed mogelijk te krijgen en te houden. Ik vind het belangrijk dat ik klanten dit allemaal kan bieden en problemen kan helpen oplossen door middel van deze mooie producten.

Wil je ook een mooi blond kleur? Je kan me nu boeken via ons online boeking systeem

Ik heb de afgelopen weken verschillende testmomenten gehad bij Jitty en ik ben voor al deze testen geslaagd. Ook ben ik naar een kleurcursus geweest van L’Oreal, waar ik meer geleerd heb over de verschillende soorten verf. Hier is uitgekomen dat ik vanaf nu te boeken ben voor kleur! Ik ben vanaf nu te boeken via ons online boeking systeem!

Julia Spooner

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *