Jitty’s team een trouwe klant van de academie van l’oréal professionnel

Afgelopen maandag was onze Topstylist Jennifer op kleurtraining bij Tim Kruik op de academie van L’Oréal Professionnel. Het Team Jitty’s is regelmatig te vinden op de academie van L’Oréal. Wij vinden educatie belangrijk. Creativiteit, nieuwe technieken en de laatste trends, dat vinden we op de academie van L’Oréal en daarom zijn wij blij dat L’Oréal Professionnel echt een partner in educatie is voor Jitty’s hair and make-up.

De trainer Tim Kruik staat bekend om zijn creatieve en out of the box manier van kleuren. Deze training ging over de nieuwe kleurtechnieken. Jennifer had Yvette onze Juniorstylist meegenomen als model. Hierdoor kon Yvette ook meekijken en inspiratie opdoen. Yvette heeft prachtig haar dus dat was voor Jennifer erg fijn om mee te werken. Yvette had geen specifieke wensen dus Jennifer kon zich uitleven op kleurgebied.

Jennifer kan je zeggen wat jullie getraind hebben?

We zijn de  training op een leuke manier begonnen, met een warming up dit om aandacht te geven aan de arbo technische belasting in het kappersvak.

We hebben daarna veel tijd besteed om de modellen een voor een te bespreken. Er waren 8 kappers en 8 modellen. Bij elk model begonnen we met de total color kleurentest om te achterhalen welke kleur het beste bij iemand past. Door de juiste kleurkeuze kan je iemands pluspunten naar voren brengen. Het was super interessant om bij elk model te kijken welke kleuren het beste paste. zodat de kleur optimaal bij de huidtint past en de ogen te laten sprankelen. Daarna kwam het technische en creatieve plan. Voor Yvette hebben we gekozen voor een moderne Belayage techniek. De aanzet heb ik met de cool cover van L’Oréal Professionnel ingezet dit is een relatief nieuw product van Loreal wat wij binnenkort ook in de salon gaan voeren. De baleyage die zet je free hand in, op deze manier kan je het volledig personaliseren. De juiste plaatsing van de kleur is erg belangrijk bij deze techniek. Om de ontkleuring  flink koel te krijgen hebben we deze ingezet met een Toner.

we hebben gekozen voor een poeder blauw toner voor een classy funky look.

Wat vond je van de training?

Ja het was een heel leerzame ervaring, toch weer even wat nieuwe technieken en werkwijze opgepikt wat we direct in de salon kunnen toepassen. Wat mooi was om te zien dat ondanks er trends zijn eigenlijk alles maatwerk blijft. Tim Kruik benadrukte dit ook, dat je vooral goed moet uitleggen wat bij een klant past en wat niet. In deze training bijvoorbeeld hadden bijna alle modellen warme kleuren in het haar. Met de Total color test bleek dat iedereen getest was om beter wat koele kleuren te dragen. Aan het einde van de dag hadden mijn collega kappers allemaal koele kleuren gezet als roze/blauw en as. Eigenlijk had iedereen een metamorfose. Echt super mooi om te zien wat er gebeurd als de kleuren meer bij je huid passen

 Hoe nu verder?

Over een week ga ik deze technieken aan het team leren. Zo gaan we weer wat extra aandacht geven aan de color test, we gaan wat meer aandacht geven aan de zogenaamde poeder kleuren (blauw, roze, oranje, violet)

Yvette wat vind je ervan?

Ja gaaf maar ook wel erg wennen haha. Echt weer wat anders dan wat ik tot nu toe gehad heb. Vooral de diepe aanzet en de baleyage die extreem koel van kleur is vind ik mooi. Ik krijg veel complimenten. De kleur blauw dat is zelfs voor mij wennen, maar iedereen vind het erg mooi.

Het is een prachtig resultaat geworden. Jennifer gaat deze technieken volgende week door trainen aan de rest van het team dus straks kunt u bij alle stylisten van Jitty’s Hair and Make-up terecht voor deze mooie nieuwe technieken en creatieve kleuringen. Bedankt Tim Kuik voor het trainen van deze Jitty’s toppers!

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *