Jitty’s Hair and Make-up en fotoshoot’s

Fotoshoots bij Jitty'sFotoshoot’s vinden wij prachtig bij Jitty’s Hair and Make-up. Of het nu ons eigen werk is, of we krijgen externe opdrachten een look vastleggen op de gevoelige plaat. Het heeft iets, iets moois, iets magisch. Afgelopen week zijn we bij Jitty’s gevraagd om een fotoshoot te organiseren voor een opkomend kleding merk MOOM Fashion. Onze huisfotograaf Melvin Reep had de opdracht gekregen voor deze shoot en heeft Jitty gevraagd om het haar een visagie te verzorgen voor deze shoot.

De opdracht was om een goede set foto’s te maken voor de wintercollectie. Ondanks dat het buiten 26 graden was, hebben de styliste en de fotograaf Melvin samen besloten om toch buiten te gaan fotograferen. Een grote uitdaging kwam hier, want hoe zorg je dat de foto’s er niet zomers uit gaan zien en in een winter catalogus geplaatst kunnen worden? Een winterse look mag best een beetje zonnig zijn, maar volle zon mag niet. Bloemen, planten, groen bomen allemaal uit den boze.
Ondanks deze uitdagingen, is  het Melvin samen met onze tweede huisfotograaf Ronald Pronk gelukt om een mooie serie neer te zetten.

 

Haar en visagie

De visagie en haarstyling lag in handen van Jitty. Het ging om één model met een rustige fashion look. Jitty heeft wel voor hetere vuren gestaan, echter toch bleek dit weer een zeer uitdagende klus. Het punt is dat als kapper het belangrijk is dat je vernieuwend werkt. Jitty heef op deze klus een aantal styling technieken toegepast die zich op de Amsterdam Fashion week goed bewezen hadden. Samen met gebruik van nieuwe producten en andere/nieuwe technieken heeft Jitty op deze klus een resultaat weten neer te zetten wat toch weer beter was dan vergelijkbare vorige shoots. En dat is nu het mooie van dit vak, als je wilt verbeteren dan is zelf voor de ervaren kappers vernieuwing en verbetering mogelijk. Dat moet ook, want anders wordt het lopende band werk. Juist door deze vernieuwing op te zoeken vinden wij inspiratie en deze shoot gaat bij ons in de boeken als een zeer inspirerende productie. De look die gevraagd was moest vooral toegankelijk zijn, het woord Libelle stijl werd vaak genoemd. Een natuurlijke make-up en een elegante haarstyling werd de uiteindelijke look.

 

De locatie en de fotografie

De fotograaf Melvin heeft samen met de styliste goed aan locatie scouten gedaan en de gekozen locatie vlakbij het centraal station van Amsterdam bleek achteraf een erg goede keus te zijn geweest. Bewust was gekozen om geen bomen en struiken in beeld te krijgen, dit zou immers een probleem zijn voor de winterlook. Wel was het zo dat stroom niet voorhanden was en we wel flink licht nodig hadden om de gewenste look zo mooi mogelijk te fotograferen. De fotografen Melvin en Ronald hebben gekozen om twee Elinchrome Rangers te huren bij Fotoflits. Deze flitsers die een enorm vermogen hebben, werken op een accu maar leveren een vermogen tot 1100 ws. Dit was genoeg vermogen om met onze bestaande softboxen het totale lichtplaatje door de hele dag consistent te laten zijn. Dit was een flinke uitdaging, want als de zon doorbrak of als de zon achter de wolken zat moest de foto er gelijk uit zien. We waren immers een serie aan het fotograferen. Zonder deze sterke Elinchrome rangers was dit niet gelukt.

De lichtopstelling

Door vrijwel de hele dag is er gekozen om de grote softbox de Elichchroom deep octa als hoofdlicht gebruiken. Hierbij werd goed opgelet dat deze schuin van boven kwam om een zo natuurlijk mogelijke lichtinval te creëren. De tweede flitser werd voorzien van een grote reflector en werd op ooghoogte rechtstreeks op het model gericht. Deze tweede lamp zorgde dat de ogen van het model er mooi sprekend opkwamen.
De uitzondering was onder de brug waarbij we de tweede lamp gebruikt hebben om de stalen balken uit te lichten. Voor de fotografen was het werken met de Elinchrome rangers een feest, de verschillende opstellingen werden in een mum van tijd neergezet en het resultaat mag er zijn.

Een sneak preview van de collectie

De definitieve keus moet nog worden gemaakt, maar gelukkig kunnen we alvast een kleine preview geven van de collectie. Het totale beeld moest vooral erg toegankelijk zijn en dat is mooi gelukt. Het is altijd fijn als uiteindelijk styling, model, visagie en fotografie ook gewenst resultaat neerzetten.
Wat verder fijn was dat we erin geslaagd zijn een complete collectie in een toch niet al te kleine productie, ruim binnen de geplande tijd gefotografeerd te hebben.
Nieuwschierig naar de foto’s? Hier kunt u een preview zien van de shoot.
Haarstyling en of visagie nodig voor een fotoshoot? Een fotograaf nodig?
Wij bij Jitty’s helpen u graag, of het nu om iets extreems gaat of om een commerciële look. Fotografie, visagie en haar het is onze passie!
Jitty’s Hair and Make-up heeft ervaren visagisten en haarstylisten in huis die ervaring hebben met shows, tv werk en fotografie werk. Tevens kunnen wij ook de fotografie verzorgen. Onze tweede eigenaar Ronald Pronk kan u alles over fotografie vertellen.

ZIEN WIJ U OP DE SET?

TOT ZIENS!

Model: Charlotte Adan

Schrijf een opmerking