Is kleuren slecht voor je haar?

Ronald PronkHaar, Jitty's tipsLeave a Comment

Het antwoord op de vraag: is kleuren slecht voor je haar is even eenvoudig als complex. Het antwoord is namelijk mits je de goede keuzes maakt, kleuren niet slecht is voor je haar. Dit komt omdat de moderne producten goed ontwikkeld zijn ten opzichte van vroeger waar haar kleuren veel schadelijker was. In de kleur die wij bij Jitty’s Hair and Make-up gebruiken zit zelfs verzorging in de kleur om de conditie van het haar goed te behouden.

Toch is echter het antwoord niet zo simpel, want met verkeerde keuzes kan kleuren wel degelijk verkeerd uitpakken. Het gebeurd jammer genoeg redelijk vaak dat wij bij Jitty’s Hair and Make-up paniek gevallen van mensen moeten oplossen die door zichzelf of door andere kappers totaal verkeerd gekleurd zijn en dan zijn er soms wel wat vervelende problemen aan de hand waar wij wel enig werk aan hebben om dat op te lossen. Niet alleen zijn deze mensen geschrokken van de mislukte kleur, ze zijn ook nog eens extra kosten kwijt, tijd aandacht en energie om het samen met ons op te lossen. Wij helpen deze mensen graag, maar herstellen van een foute kleur of een behandeling is vaak ingewikkelder dan een nieuwe kleur zetten.

Mooi haar begin bij gezond haar en dat kan ook met kleuren

 

In haarkleuringen zijn er verschillende producten. Elk product heeft zijn voor en nadelen. Het meest zacht voor het haar zijn zogenaamde spoelingen, maar die wassen snel weer uit, je kan daar niet mee lichter kleuren en je kan daar ook niet grijsdekkend mee kleuren. Wil je grijsdekkend kleuren of lichter kleuren, dan zal je met de producten dieper in het haar moeten komen. De grootste fout die er gemaakt wordt zowel door kappers als consumenten die thuis kleuren dat na dit proces er onvoldoende verzorging geboden wordt aan het haar en dan heb je in wezen in het kleurproces het haar geopend en laat je het haar open. Denk maar als je een open wond hebt, dan loop je zo ook niet naar buiten, maar je doet er eerst een pleister op. Wij bij Jitty’s Hair and Make-up gebruiken altijd een nabehandeling na het kleuren. Hiermee sluiten we het haar weer af waardoor de kleur langer houdbaar blijft en het haar gezond blijft. We hebben hiervoor verschillende opties van L’Oreal Professionnel en van Kérastase. Vooral met Kérastase kunnen we een oplossing aanbieden om direct het haar tot in de kern te herstellen. Wat wel van belang is dat de thuisverzorging ook aangepast is op het type haar, haar conditie, wens van de klant, behandelingen die zijn uitgevoerd en het beoogde resultaat. Daarom is een opmaat advies van uw kapper belangrijk.

 

De grootste missers die vaak gemaakt worden:

1: Het hele haar elke keer opnieuw kleuren

Wat wij zien bij consumenten die zelf hun haar kleuren dat ze vaak het hele haar elke keer opnieuw kleuren. Als de kleur dan een intensievere formule heeft dan worden de lengte en punten van het haar elke keer blootgesteld aan deze intensieve formule en dat brengt in de loop van de tijd schade toe en je krijgt dan kleur opstapeling waardoor de punten dan donkerder worden. Wij bij Jitty’s Hair and Make-up kleuren de eerste keer het hele haar en daarna alleen de uitgroei. Hierdoor blijven de lengte en punten onaangetast. Mocht het zo zijn dat de lengte en punten toch gekleurd moeten worden dan maken we daar een andere formule voor aan welke zo mild is dat deze alleen maar de haarkwaliteit opbouwd in plaats van doet afbreken. Met onze fantastische producten van L’Oreal Professionnel kunnen we een formule kiezen die precies bij de huidige situatie past. Met minimale schade voor het haar en goede houdbaarheid geeft voor de kleur.

2 Te heftig ontkleuren

De tweede grote misser die we zien is onvakkundig ontkleuren. Speciaal het ontkleuren vraagt om een goede kennis van kleur en wat het haar aankan. Hierbij geldt zeker dat de verzorging die aangeboden wordt aan het haar aangepast moet worden aan de behandeling. Dit wordt vaak niet gedaan. Wat ook vaak gebeurd is dat er met te agressieve producten ontkleurd wordt, omdat men snel resultaat wilt of omdat men er geen of te weinig verstand van heeft.
Komt u bij Jitty’s Hair and Make-up dan zullen wij ten eerste goed uitleggen wat wel en niet kan. Bij ons staat de haarkwaliteit boven de wens van de klant. Soms moeten we dan ook zeggen, we kunnen uw wens nu niet uitvoeren. Wij willen dat onze klanten met gezond haar de salon verlaten en over drie maanden en over zes maanden ook nog gezond haar hebben. Wij kunnen dat bereiken door eerlijk te vertellen wat wel en niet kan. We gebruiken een heel mooi ontkleuring product van LÓreal Proffesionnel en we zorgen voor een passend programma met thuisverzorging.

3 Geen rekening houden met de conditie van het haar

De meest gemaakte fout is toch wel dat er erg weinig rekening wordt gehouden met de conditie van haar. Is het haar wat minder van gezondheid, dus droog of zelfs poreus dan kan de kleur snel teruglopen. Ook kan de kleur tijdens de kleuring doorslaan waardoor deze te donker wordt of een kleur krijgt die niet wenselijk is. Goed kleuren is de juiste kleurproducten gebruiken bij het type haar. Als het haar reeds wat slechter is, is het beter om alleen met een lage waterstof te kleuren. Op gezond haar ongeveer op dezelfde kleur hoogte kleuren is misschien thuis nog wel te doen, maar als de haarconditie slechter is en/of de kleur verandering groter moet zijn, dan raden wij toch aan om dit door een kapper te laten doen die verstand heeft van kleuren en rekening houd met de haarconditie. Kleuren kan iedereen, maar een mooie kleur maken die bij je past, er chique uitziet, weken goed blijft en een mooie glans heeft, dat vind je bij de kleurspecialist.

Goed advies is veel waard!

Wil je meer weten over welke kleur misschien bij jou zou passen? Wist je dat wij een gratis advies gesprek hebben waar we je binnen 15 minuten een goed advies kunnen geven wat wel en niet bij je past? Wij helpen je graag met een kleur waar je helemaal blij van wordt. Niet voor niets is onze slogan |||ALWAYS HAPPY HAIRDAYS WITH JITTY’S!|||
Hier zijn foto’s te zien van klanten die bij ons gekleurd zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *