Het belang van goede haarverzorging

Ronald PronknieuwsLeave a Comment

Waarom gezond haar belangrijk is

Wij zeggen wel eens gekscherend:”Mooi haar begint bij gezond haar”. En al zeggen we dit wel met een knipoog, niets is minder waar. Eigenlijk moet je op je haar net zo zuinig zijn als op je tanden. Het zijn je natuurlijke sieraden. Als je een ruimte binnenloopt, is het eerste wat opvalt aan je haar of het gezond is of niet. Pas daarna zien ze de kleur en de coupe. Natuurlijk zal dit niet in alle gevallen opgaan, maar vaker wel dan niet. Zelfs als je een prachtige kleur hebt, maar ook een pluizenbol op je hoofd, dan gaat niemand van die mooie kleur genieten. Ze zien dan alleen een bos met stro. 

Gezond haar is geen exacte wetenschap

Dat klinkt gek, als een kapper dit zegt toch? Wij proberen vaak uit te leggen aan onze klanten, hoe meer je doet met je haar, hoe meer aandacht je moet geven aan de verzorging ervan. Laten we kort naar de basis kijken. Waardoor wordt haar droog of beschadigd? 

  • Zonlicht
  • Chloor
  • Kleuringen/blonderingen
  • Hitte bijvoorbeeld door föhnen of de stijltang
  • Mechanische schade bijvoorbeeld je haarborstel of een elastiek
  • Verzwakte haarzakjes in de hoofdhuid waardoor het haar minder gezond uit de hoofdhuid groeit

De oplossing

Eigenlijk is de oplossing heel simpel. Breng minder schade aan je haar toe en gebruik betere producten om het te verzorgen. Zo schiet de weegschaal in een positieve balans en behoud je gezond haar. Enkele praktische tips.

 

Zonlicht

Iedereen weet dat je je huid moet beschermen tegen schadelijke uv-stralen. Met je haar is het 

niet anders. Ga je naar een zonnig land of ben je graag buiten als het weer zomer is in Nederland? Gebruik dan altijd een uv-filter voor je haar. Uiteraard verkopen wij deze bij Jitty’s.

 

Zwemmen in chloor water

Zwemmen is misschien wel een van de meest gezonde sporten, dus ga vooral daarmee door. Helaas  geldt dat niet voor je haar. Maar er zijn twee oplossingen om jouw haar goed te beschermen. Breng ten eerste voor het zwemmen een chloorbeschermer aan. En was na het zwemmen het haar met een shampoo die chloor verwijdert uit het haar. En breng tenslotte een goede verzorging aan, zoals een conditioner of een masker. Hiermee los je het chloorprobleem zo goed als op. 

 

Kleuringen en blonderingen 

Voor kleuringen is bepalend welke formule je gebruikt. Gebruik altijd de meest milde formule die mogelijk is. Bij blonderingen geldt dit net zo. Tegenwoordig is er Olaplex, dat we door de blonderingen heen kunnen doen. Olaplex beschermt en herstelt het haar tijdens het kleuren. Wat je ook doet met kleuren, kies altijd voor de meest milde formule en koop haarverzorgingsproducten, die op jouw situatie afgestemd zijn. Doe je dit goed, dan kan je haar zelfs gezonder worden. Wij hebben meerdere klanten die kleuren, maar in de loop van de jaren steeds gezonder en glanzender haar hebben gekregen. Het gaat ook hier weer om de balans, dus hoe meer je doet met je haar, hoe beter je jouw haar moet verzorgen. 

 

Mechanische schade door borstels en elastiekjes 

Hier geldt een eenvoudige regel voor; gebruik ze ze goed mogelijk. Tip: vraag bij je volgende kappersbezoek wat een goede borstel is en hoe je elastiekjes het beste kunt aanbrengen en weghalen.

 

Mooi haar groeit uit een gezonde hoofdhuid

1 op de 3 mensen heeft last van een ‘hoofdhuidprobleem’. Dit is een hele wetenschap op zich, dus hier zullen we binnenkort een blog over schrijven. Onze tip is om zo af en toe eens met een speciale camera naar je hoofdhuid te laten kijken. Zo kun je op tijd achterhalen wat er er speelt en bijvoorbeeld roos, haaruitval, dunner wordend haar en andere klachten voorkomen.

 

Gratis adviesgesprek

Elk haar heeft een specifieke wens. Wij besteden hier met onze blog welk kapsel past bij mij?  aandacht aan. Wil je weten waar jouw haar blij van wordt? En of jouw hoofdhuid helemaal tiptop in orde is? Wij bieden als service een gratis adviesgesprek. Je kunt deze bij ons boeken en dan gaan we samen met jou kijken wat jouw haar nodig heeft. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend.

 

Tot ziens bij ons in de salon!

 

Kijk ook eens bij deze blogartikelen: 

Welke haarkleur past bij mij?

Welk kapsel past bij mij?

Droog haar wat is de beste oplossing?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.