Kennisbank | Ontevreden over je kapper

Zo weet jij dat je blij van de kapper vandaan komt

In by Ronald Pronk

Zo weet jij dat je blij van de kapper vandaan komt:

Maak altijd een afspraak bij een professionele goede kapper. Helaas is kapper een vrij beroep en zijn er veel onkundige kappers werkzaam.

Een goede kapper start de behandeling altijd met een advies gesprek en dat gesprek moet voor de klant goed voelen en vertrouwen geven. Hier gaat het soms mis waardoor je niet blij bent met je kapper. Een goede kapper stelt open vragen die niet met ja of nee beantwoord kunnen worden en zal er op deze manier achter komen wat je wens is. Tevens zal de kapper weten hoeveel tijd per dag je aan je kapsel wil besteden zodat je kapper een reëel advies kan geven. Het advies van je kapper moet voor jou 100% duidelijk zijn om tot een tevreden eindresultaat te komen.

Het is gemakkelijk voor je kapper wanneer je huiswerk verricht voordat je je kapper bezoekt. Op internet of in tijdschriften kun je allerlei verschillende kapsels vinden die jij mooi vindt en waar jij graag mee rond wil lopen.  Met deze plaatjes maak je je kapper heel gemakkelijk  duidelijk wat je wilt. Tevens kan je kapper eerlijk zeggen wat er wel en wat er niet mogelijk is. Heb jij voorbeelden gekozen die totaal niet stroken met de kwaliteit of structuur van je eigen haar dan kan je kapper je hier op wijzen om latere telleurstelling te voorkomen

Adviseert je kapper naast de behandeling waarvoor je een afspraak hebt meerdere behandelingen en of producten en sta jij hier niet voor open zeg dit dan gelijk eerlijk tegen je kapper. Geef zonder je daarvoor te hoeven schamen je budget door want je kapper kan niet in je portemonnee kijken en adviseert altijd wat het beste is. Wanneer het budget duidelijk is kan je kapper je de juiste keuzes aanbieden.

Heb je bovenstaande factoren goed opgeslagen? Dan weet jij dat je blij van je kapper vandaan zal komen.