Kennisbank | Ontevreden over je kapper

Hoe zorg je dat je kapper doet wat je wilt

In by Ronald Pronk

Hoe zorg je dat je kapper doet wat je wilt.

Het is gemakkelijk voor je kapper wanneer je huiswerk verricht voordat je je kapper bezoekt.

Op internet of in tijdschriften kun je allerlei verschillende kapsels vinden die jij mooi vindt en waar jij graag mee rond wil lopen.  Met deze plaatjes maak je je kapper heel gemakkelijk  duidelijk wat je wilt. Tevens kan je kapper eerlijk zeggen wat er wel en wat er niet mogelijk is. Heb jij voorbeelden gekozen die totaal niet stroken met de kwaliteit of structuur van je eigen haar dan kan je kapper je hier op wijzen om latere telleurstelling te voorkomen.

Adviseert je kapper naast de behandeling waarvoor je een afspraak hebt meerdere behandelingen en of producten en sta jij hier niet voor open zeg dit dan gelijk eerlijk tegen je kapper. Geef zonder je daarvoor te hoeven schamen je budget door want je kapper kan niet in je portemonnee kijken en adviseert altijd wat het beste is. Wanneer het budget duidelijk is kan je kapper je de juiste keuzes aanbieden.

Een veel voorkomend probleem wat wij als kapper horen is “ik ging voor puntjes knippen maar er is 10 centimeter van mijn haar afgegaan”. Dit vindt iedere klant verschrikkelijk, een goede kapper overlegd met jou wat er daadwerkelijk geknipt gaat worden. Met behulp van een extra spiegel kan je kapper  perfect laten zien hoeveel lengte er daadwerkelijk af zou moeten om je haar gezond te houden maar jij blijft de baas. Dus wil jij bijvoorbeeld  1 centimeter van je lengte af laten halen maar zijn je punten tot wel 3  centimeter gespeten dan overleggen jullie samen wat  te doen. Het is een feit dat gespleten haarpunten die niet afgeknipt worden verder gaan splijten maar dat is nog altijd een keuze die je zelf maakt.