Kennisbank | Olaplex

Olaplex nummer 3

In by Ronald Pronk

Olaplex nummer 3:

Zoals je hebt kunnen lezen bestaat Olaplex uit 3 stappen. Stap 1 en 2 wordt door je kapper uitgevoerd, maar met stap 3 ga je thuis zelf aan de slag.

Olaplex wordt gezien als de grootste technologische doorbraak in de cosmetische industrie in jaren. Olaplex wordt geprezen met titels als “favoriete hulpmiddel voor kleurexperts” en heeft de award voor meest innovatieve beautyproduct in de wacht gesleept.

Chemische behandelingen zoals kleuren en blonderen en thermische behandelingen zoals föhnen en de stijltang beschadigen het haar. Deze schade uit zich in het ernstig zwak/futloos worden van het haar. Haarkleuren worden sneller dof, er ontstaan gespleten punten en het haar voelt droog aan. In het ergste geval breekt het haar zelfs af. Deze schade ontstaat doordat er bepaalde verbindingen in het haar verbroken worden tijdens deze processen, de zwavelbruggen. Deze verbindingen bepalen de stevigheid van je haar. Wanneer deze beschadigd raken wordt je haar dus zwakker.

Olaplex  is de nieuwste en beste technologie in kappersland. Voor het eerst is er een middel dat de verbroken verbindingen tussen de zwavelbruggen in ons haar repareert en zelfs vermenigvuldigt. Hierdoor kan haar, wat we voorheen overleden noemde en moesten knippen,  weer hersteld worden.

Olaplex nummer 3 neem je mee naar huis om je haar verder te kunnen verzorgen, zo word je haar nóg sterker. Breng eens per week een rijkelijke hoeveelheid aan op je haar en kam dit vervolgens goed door waarna je  het minimaal 10 minuten laat intrekken. Hoe langer de inwerking plaats vindt hoe beter het resultaat zal zijn. Het is dus ook een echte aanrader om Olaplex nummer 3 voor het slapen gaan aan te brengen en de hele nacht te laten inwerken. Spoel het  altijd uit en was en verzorg je haar met een goede shampoo en conditioner.

Olaplex nummer 3 is een toevoeging op je haarverzorging. Het is belangrijk dat je ook de juist geadviseerde shampoo en conditioner of haarmasker blijft gebruiken. Olaplex nummer 3 is een toevoeging op stap 1 en 2 maar kan ook prima afzonderlijk van stap 1 en 2 gebruikt worden.