Kennisbank | Olaplex

Alternatieven voor Olaplex

In by Ronald Pronk

Alternatieven voor Olaplex:

Olaplex is zo heftig gepatenteerd dat niemand de code kan kraken.  Olaplex in ontwikkeld in Amerika en zorgt er voor dat de verbroken zwavelbruggen is het haar weer worden hersteld. Olaplex geeft zijn werking dus af in de kern van het haar en niet op de haarschubben. Het haar wordt van binnen uit gerepareerd zodat beschadigd haar weer stevig wordt en zijn natuurlijke souplesse terug krijgt.

Nog te vaak wordt gedacht dat een keratine behandeling het zelfde is maar niets is minder waar. Een keratine behandeling pakt het probleem aan in de buitenkant van je haar, dus op de haarschubben. Terwijl een Olaplex behandeling tot diep in het haar dringt om daar het echte probleem aan te pakken.

Natuurlijk zit kappersland niet stil en zijn er inmiddels vele grote merken in de branche ook aan het ontwikkelen geslagen.  Het is niemand gelukt en ook wettelijk niet mogelijk om dezelfde ingrediënten te vinden en gebruiken die in Olaplex zitten, maar inmiddels zijn er wel al een aantal goede alternatieven op de markt.

Schwarzkopf is op de markt gekomen met fibreplex. Ook fibreplex is een product met 3 stappen maar pleit meer voor beschadiging voorkomen  bij ontkleuren en dit product doet wat het beloofd.

L’Oreal is op de markt gekomen met pro fiber. Profiber richt zich op herstel na keuzehandelingen het is een hele lijn aan producten die begint in de salon met een haarmasker dat doordringt in de haarvezels en daar tot 4 weken blijft zitten. Hierna is L’Oreal  op de markt gekomen met Smart Bond, een product wat sterk vergelijkbaar is met Olaplex. De reacties over dit product zijn vrij goed.

Ook is Colorphlex nog een product wat je als alternatief voor Olaplex kunt zien. Zoals de naam al aangeeft wordt het gebruikt om toe te voegen aan de kleur en zo te zorgen dat het haar gezond blijft.

Kortom zijn de alternatieven voor Olaplex ook aan te bevelen als je gaat blonderen of kleuren. Kappers zijn laaiend enthousiast over deze nieuwe generatie haar conditionerende producten. Olaplex zelf en de meeste Olaplex kappers zullen de alternatieven afkeuren. Gelukkig leven we in een land waar keuzes vrij zijn. Wel lopen er op dit moment meerdere rechtszaken met Olaplex en de alternatieven. Olaplex was de eerste op de markt met dit product en ze proberen hun positie en patentrechten te beschermen.