Kennisbank | make-up

Make-up lipstick

In by Ronald Pronk

Make-up lipstick:

Make-up lipstick verfraaid je lippen. Het kan kleur geven aan je lippen en je kunt er de vorm van je lippen een heel klein beetje mee aanpassen. Wil je je natuurlijke lippen alleen een glans of een klein beetje meer kleur geven dan kan dat met gebruik van de lipstick zoals je deze koopt.

In alle andere gevallen heb je naast je lipstick ook een lip liner (lip potlood) en een lip penseel nodig.

Aanpassen van de vorm van je lippen: teken op of net buiten je natuurlijke lippen de vorm die je wil creëren met je lippotlood. Kleur daarna met het lippenseel de lijntjes in met de gewenste kleur. Voor de meest natuurlijke look koop je een lippenseel in de zelfde kleur dan je lipstick. Het penseel gebruik je door kleur van je lipstick aan te brengen op je lippenseel en zo mooier kan inkleuren dan met de lipstick zelf.

Make-up lipstick is in vele variaties te verkrijgen van zeer vet tot zeer droog. Je neemt wat bij jou het beste voelt. Heb je lijntjes of rimpeltjes rond je mond, kies dan een drogere lipstick uit daar een vettere lipstick sneller in die lijntjes zal gaan overlopen en dat geeft geen mooi resultaat.