Kennisbank | make-up

Make-up eye-liner

In by Ronald Pronk

Make-up eye-liner:

Make-up eye-liner wordt gebruikt om een lijntje om je ogen aan te brengen zodat je ogen meer uitstraling krijgen. Een make-up eye-liner is eigenlijk altijd een vloeibaar product wat je met de vaste hand moet kunnen aanbrengen. Het zit in potjes met losse kwast erbij geleverd, in potjes waaruit je het kwastje kan draaien of in pennen. Make-up eye-liner zet echt een streep die niet meer te vervagen is. Wel kun je de lijn dunner of dikker tekenen naar wens.

Er zijn vele andere producten op de markt die gebruikt worden als make-up eye-liner die niet vloeibaar zijn. De bekende oogpotloden, kohlpotloden, oogschaduwen etc….. De op poeder gebaseerde eye-liners zijn gemakkelijker om over te laten lopen omdat je deze kan uitwrijven(faden).

Naarmate een mens ouder wordt, komen er lijntjes en of rimpeltjes rond het oog doordat de huid wat van zijn stevigheid gaat verliezen. Het wordt dan nog moeilijker om make-up eye-liner aan te brengen op een mooie manier. Het kan dan gemakkelijker zijn om voor een vervanger te kiezen zoals hierboven omschreven staat.