Kennisbank | make-up

Make-up concealer

In by Ronald Pronk

Make-up concealer

Als je oneffenheden wilt wegwerken gebruik je meestal een concealer. Denk aan roodheid in het gezicht of pigmentvlekken, donkere kringen onder je ogen en ga zo maar door. Afgezien van het feit dat concealers verschillende texturen hebben, kun je ze ook in verschillende kleuren kopen.

De kleur van een concealer kies je uit op basis van wat je wilt camoufleren en op welke manier. Het principe dat je bij het kopen van een foundation toepast (het moet identiek aan je huidskleur zijn), hoeft namelijk niet van toepassing te zijn op het kopen van een concealer. Het hangt er namelijk van af wat je wil gaan camoufleren:

blauwe/donkere vlekken en kringen onder je ogen?

Gebruik een oranje concealer. Meng dit eerst met een huidskleurige concealer die een paar tinten lichter is dan je huidskleur  voordat je het aanbrengt.

Paarse vlekken en kringen onder je ogen?

Dit hebben vooral vrouwen met een lichtere huid.  Gebruik  een gele concealer Meng dit eerst met een huidskleurige concealer die een paar tinten lichter is dan je huidskleur  voordat je het aanbrengt.

Rode vlekken of puistjes?

Gebruik een groene concealer. Meng dit eerst met een huidskleurige concealer die een paar tinten lichter is dan je huidskleur  voordat je het aanbrengt

Nu je weet welke kleur(en) je nodig hebt. Is het een kwestie van kijken welke concealers bij je huidtype passen. Er zijn namelijk verschillende concealers verkrijgbaar, van vloeibaar tot en met dik en creamy. Houdt er rekening mee dat vloeibare concealers gemakkelijk smeren en de meeste huidtypes dit ook goed verdragen. Hoe dikker de concealer wordt hoe meer je het gezicht dicht gaat stoppen en hoe moeilijker het wordt om tot een mooi eindresultaat te komen.