Kennisbank | make-up

Make-up Blush

In by Ronald Pronk

Make-up Blush:

Make-up Blush wordt ook wel rouge genoemd.

Rouge of blusher is een roodachtig poeder dat hoofdzakelijk door vrouwen op de jukbeenderen  wordt aanbracht om zich mooier te doen lijken. Het woord komt uit het Frans, waar rouge rood betekent. Door het rood maken van de wangen zou men er jeugdiger en gezonder uitzien. Na een inspanning zal iemand immers een blosje op de wangen hebben. Door het aanbrengen van blush wordt gesuggereerd dat zo een blos er in werkelijkheid is. Maar de blos kan hierdoor ook – onbewust voor de gebruiksters – seksuele opwinding suggereren, en de vrouw op die manier aantrekkelijker maken voor mannen.

Blush bestaat uit talkpoeder dat met een rode kleurstof is vermengd. Blush  wordt verkocht in vele verschillende tinten, van goud, via bruinachtig tot felrood. Sommige vrouwen zullen de kleur blush afstemmen op die van de lippenstift of passend bij de huidskleur. De blush kan ook gebruikt worden om de indruk van de vorm van het gezicht te veranderen. Een donkere blush  werkt dan als een schaduwpartij.

Blush zit in platte doosjes en wordt aangebracht met een professionele zachte kwast. Er bestaan ook blush versies die als make-up in een vettiger substantie zijn opgenomen, en die moeten worden ingewreven.