Kennisbank | krullen

Krullen stijlen

In by Ronald Pronk

Krullen stijlen:

Het is even werk en je moet er handigheid in krijgen maar krullen stijlen kan perfect mits het met de juiste tools wordt gedaan. Je kunt krullen door gebruik van een hele dikke ronde borstel perfect steiler föhnen maar dit is in de praktijk vaak een hels karwei voor de consument. De steil tang is een gemakkelijke tool om zelf aan de slag te gaan met krullen stijlen.

Het is in de eerste plaats van groot belang dat je een goede steil tang hebt, deze moet 100% ceramisch zijn en mag niet warmer worden dan 185 graden. 185 graden is de ultieme temperatuur om haar te stylen,  omdat  deze temperatuur ervoor zorgt dat je haar niet uitdroogt. Het is even een dure uitgave om de juiste steil tang aan te schaffen maar je hebt er jaren plezier van. Voordat je je krullen gaat stijlen breng je een verzorgend serum aan op je haar.

Nu ga je het haar afdelen, je begint in de nek en werkt zo pluk voor pluk naar de voorkant toe. Deel het haar telkens af met een klem zodat je alleen de pluk die je gaat stijlen los hebt hangen. Nu ga je om en om met een kam en je stijltang met vloeiende beweging door je haren heen van aanzet tot punt. Vergeet de vloeiende beweging niet anders krijg je knikjes in het haar. Het is afhankelijk van je krullen hoe vaak je deze vloeiende beweging per pluk moet maken. Over het algemeen is 2 maal voldoende, de eerste keer verdwijnen je krullen de tweede keer verdwijnen de laatste pluisjes.

Het kan zijn dat je haren tijdens het stijlen wat statisch gaan worden, breng dan wat extra serum aan op het inmiddels steile haar. Je krullen zullen steil blijven tot de volgende wasbeurt mits je haar niet in aanraking komt met vocht.  Haar is hygroscopisch dat wil zeggen vocht aantrekkend en zoals je zelf zult weten zijn krullen dol op vocht.