Kennisbank | krullen

Krullen maken

In by Ronald Pronk

Krullen maken:

Voor krullen maken hebben we heel veel manieren.

Het kan met starten op handdoek droog  haar door middel van het gebruik van een  föhn en ronde borstel, rollers en droog kap of met  shapers en droogkap.

Daarnaast kun je starten op droog haar doormiddel van het gebruik van een krultang, warmte rollers, of met een steil tang met bewegende bladen.

Krullen maken op handdoek droog haar:

Krullen maken met een föhn en ronde borstel: deel het haar af en begin in de nek met föhnen, rol iedere pluk telkens opnieuw om de borstel net zolang tot dat de pluk goed droog is, laat met de borstel in het haar de pluk nadat die droog is goed afkoelen door de föhn op de koude stand te zetten, dit zorgt ervoor dat de krul blijft zitten. Werk op deze manier naar de voorkant van je haar toe.

Krullen maken met behulp van rollers en droogkap: rol de rollers 1 voor 1 in je haar je mag vooraan beginnen, rol plukjes op de roller die niet groter zijn dan de roller zelf, wanneer alle rollers geplaatst zijn ga je onder een droogkap of andere warmtebron zitten. Verwijder de rollers pas als je haar 100% droog is. Haal de rollers er ut en vorm iedere krul om je vingers zodat ze in de ronde vorm kunnen afkoelen.

Krullen maken met shapers: Dit werkt op dezelfde manier als met rollers het enige verschil s dat de vorm van de krullen anders zijn.

Krullen maken op droog haar:

Krullen maken met een krultang: je rolt plukken haar rond de krultang en let er extra op dat de punten goed rond de krultang zitten. Zorg voor een goede professionele krultang die niet warmer wordt dan 185 graden en volledig keramisch is. Je jan iedere pluk dezelfde kant op rollen of je zet de krultang om en om een andere richting in, deze manieren zorgen voor verschillende eindresultaten. Zorg dat je iedere pluk die je van de krultang haalt even om je vingers draait zodat deze in de juiste vorm af kan koelen.

Krullen maken met  warmte rollers: rol de rollers 1 voor 1 in je haar je mag vooraan beginnen, rol plukjes op de roller die niet groter zijn dan de roller zelf, wanneer alle rollers geplaatst zijn laat je de rollers 20 minuten zitten zodat het haar langzaam af kan koelen. Rol daarna de rollers voorzichtig uit en draai iedere pluk weer rond je vinger.

Krullen maken met een steil tang met bewegende bladen: Dit is een techniek die je het beste voor kan laten doen door je kapper, het vergt enige ervaring maar zodra je de techniek te pakken hebt verkrijg je prachtige krullen

Voor alle manieren geldt dat je het beste eerst aan de slag kan gaan met je vingers in plaats van met een borstel of kam nadat je de krullen goed hebt laten afkoelen. Even met je vingers kam bewegingen maken door je haar en daarna de krullen in model knijpen met eventueel een weinig serum of wax  verdeeld over je handen.