Kennisbank | krullen

Krullen knippen

In by Ronald Pronk

Krullen knippen:

Krullend haar is eigenzinnig, het is van nature droger en pluiziger dan stijl haar en laat zich niet gemakkelijk lijden. Het is dus van groot belang dat het op de juiste manier wordt geknipt. Als je krullend haar strak kamt als het nat is en dan afknipt dan kan het gebeuren dat je net verkeerd in de natuurlijke krul of slag knipt waardoor het na dogen zeer slecht zal vallen. Wanneer je op deze manier 1 cm afknipt zal het later 2 tot 3 cm korter vallen.

Krullen knippen is een vak apart, een kapper moet zich in het krullen knippen specialiseren om de mooiste resultaten te behalen.   Er zijn meerdere goede technieken om krullend haar te knippen, zowel in droog als in nat haar. Het is belangrijk dat jou kapper goed kijkt naar je natuurlijke krul, hij/zij moet kijken waar de krul begint en waar deze eindigt en weer over gaat in de volgende krul. Met de juiste kniptechniek creëer je een prachtige weelderige krullenbol.  Een goede kapper zal je haar altijd drogen na he knippen om ook het echte eindresultaat te kunnen beoordelen. En tevens krijg je daarbij uitleg hoe je dit zelf het beste kunt doen.

Krulhaar heeft naast de juiste kniptechnieken ook de juiste verzorgings- en finishproducten nodig dus laat je adviseren door je kapper om stralend met je krullenbol door het leven te gaan.