Kennisbank | krullen

Krul haar

In by Ronald Pronk

Krul haar:

In de hoofdhuid zitten haarzakjes. Op de bodem van die haarzakjes groeien nieuwe haren die via een dun gangetje naar buiten komen. Iedere afzonderlijke haar heeft een eigen haarzakje. De vorm van deze gangetjes bepalen de structuur van het haar. Bij iedereen is de vorm van haarzakjes anders waardoor de verschillende structuren haar  ontstaan.

Krul haar is er in verschillende vormen. Het loopt uiteen van licht golvend tot sterk kroeshaar. Het is een feit hoe sterker de krul hoe droger en pluiziger het haar is. Dit komt omdat de beschermlaag van het haar (cuticula) bij mensen met  krul haar open staat waardoor het snel vocht verliest en moeilijk vocht vast houdt.

Je natuurlijke krul haar kun je naast de juiste verzorging voor krullen, wat we in een ander hoofdstuk beschrijven, heel gemakkelijk onder controle houden met water. Simpelweg water in een verstuiver en regelmatig je krul haar vochtig spritzen. Water hydrateert krul haar perfect. Na het vochtig spuiten even je krullen in model knijpen.