Kennisbank | Kleuren

Spoeling

In by Ronald Pronk

Spoeling:

Een spoeling is een haarkleuring die uit 1 potje komt. Als je 2 producten moet mengen is het geen spoeling meer maar wordt het een verf waarvan je een uitgroei krijgt. De grote nachtmerrie voor ons als kapper is dat de drogist alles verkoopt onder de naam spoeling. Neem van mij aan dat je zodra je 2 dingen moet mengen dus iets toe moet voegen aan een product of het nu een pilletje,  poeder of vloeistof is je altijd een uitgroei krijgt en ook aan het verven bent met een chemische reactie.

Een spoeling bij je professionele kapper is ook echt een spoeling. Wanneer een spoeling wordt aangebracht op je haar zal dit zorgvuldig moeten gebeuren om ieder haartje te raken. Het woord  spoeling staat voor wat het zegt. Na 6 a 8 wasbeurten is de spoeling verdwenen uit je haar. Iedere wasbeurt  zal de spoeling iets van zijn kleur verliezen dus je ziet de kleur langzaam vervagen.

Wanneer kies je voor een spoeling?

Je wil graag een andere haarkleur maar durft niet gelijk te verven omdat je bang bent dat de kleur niet zal staan dan is een spoeling de oplossing.

Je haar is vaal en je wil het opfrissen ook dan is een spoeling de oplossing.

Je wil je natuurlijke grijze haar behouden maar het wordt wat grauw of geel ook daar heeft je kapper de juiste spoeling voor.

Je bent blij met je haarkleur maar wil graag meer glans ook hiervoor is de juiste spoeling aanwezig in onze salon.

Kortom voor kleine wijzigingen  en kortdurend resultaat is een kleur spoeling  De oplossing.