Kennisbank | Kleuren

Oxidatie kleur

In by Ronald Pronk

Oxidatie kleur:

Een oxidatie kleuring is hetzelfde als een permanente haarkleuring

Oxidatie haarkleur is permanent. Deze bied tot 100% grijsdekking en/of maakt het mogelijk de   haarkleur drastisch te veranderen. De kleur is niet uit wasbaar maar gaat uitgroeien. Dit houd in dat je iedere 4 tot 6 weken (afhankelijk  van de snelheid van je haargroei) terug moet naar de kapper om de uitgroei bij te laten werken. Tevens zullen bij de uitgroei behandeling zo nodig de punten opgefrist worden omdat een oxidatie kleur door invloeden van buitenaf iets kan vervagen.

Haarverf en ontkleurmiddelen zijn oxidatie kleuren.

Ze bestaan uit 2 producten die met elkaar gemengd moeten worden.

Je kapper neemt de inhoud van de tube die de pigmenten bevat en voegt hier de ontwikkel vloeistof aan toe. Wanneer dit mengsel op je haren wordt aangebracht ontstaat er een chemische reactie die het haar doet opzwellen, waardoor de kleurstoffen in het haar kunnen dringen en daar de pigmenten kunnen oplichten of opnemen.

Permanente kleur kan worden verwijderd door het haar te ontkleuren. Dit geeft echter niet de natuurlijke haarkleur terug en verwijderd ook vrijwel nooit in 1 keer alle toegevoegde pigmenten.

Oxidatie kleur is een super product en is nagenoeg niet meer schadelijk voor je haar wanneer je het bij je professionele kapper laat adviseren en aanbrengen. Alles is mogelijk. Van trends kleuren tot klassiek kleuren we kunnen alles maken met een oxidatie kleur

Het is heel belangrijk om oxidatie gekleurd haar goed te verzorgen laat je adviseren en gebruik een shampoo en condiitioner die sulfaat vrij zijn. Sulfaat tast de kleur aan en met de juiste verzorging blijft je kleur prachtig tot de volgende uitgroei  behandeling.