Kennisbank | Kleuren

Ontkleuren

In by Ronald Pronk

Ontkleuren:

Ontkleuren betekent kleur uit het haar halen. Er kunnen vele redenen zijn waarom dit moet gebeuren. We zullen een paar voorbeelden noemen: Je wenskleur is vele tinten lichter dan je natuurkleur, je wenskleur is iets lichter dan je huidige geverfde kleur, je huidige kleur is niet goed uitgevallen waardoor deze een vieze groenige gloed heeft, je bent zelf aan de slag geweest en de haarkleur is veel te donker uitgevallen.

In de voorgaande voorbeelden is de enige optie ontkleuren. Ontkleuren kan alleen uitgevoerd worden met blondeermiddelen. Voor sommige resultaten is een blondeerwassing die je kapper op maat maakt voldoende. Voor andere resultaten zal  echt blonderen nodig zijn. De middelen die je kapper gebruikt kunnen variëren van pasta, crème tot poeder  en je kapper mixt deze op maat speciaal voor jou. Als we gaan ontkleuren komt er warmte vrij, dit houdt in dat je lichtere kleur altijd warmer (dus geel, oranje of rood) uitvalt dan je wenskleur. Na de ontkleuring zal dus ALTIJD nog moeten worden ingekleurd om het juiste eindresultaat te behalen. In sommige gevallen zal er meer dan 1 keer ontkleurd moeten worden voordat het haar met de juiste kleur kan worden ingekleurd.

Eerder was ontkleuren echt schadelijk voor het haar. Gelukkig zijn er tegenwoordig producten die zeer haarvriendelijk zijn en kunnen worden toegevoegd aan de ontkleuring zodat je haar zo gezond mogelijk blijft. De resultaten zijn verbluffend met de toevoeging van olaplex komt je haar vaak gezonder uit de ontkleuring dan dat het daarvoor was.

Het is belangrijk om je haar thuis met de beste professionele producten te verzorgen na het ontkleuren, volg het advies van je kapper op voor het mooiste resultaat.