Kennisbank | Kleuren

Ombre

In by Ronald Pronk

Ombre:

Ombre is een haarkleur met een uitgroei gemaakt. Het kleur verschil  tussen uitgroei en punten is minimaal 2 tinten en loopt pas richting de punten van je haar over van de donkere naar de lichtere kleur. Vele celebraties gingen je al voor.  Ombre is in eerste instantie gemaakt voor dames die niet ieder 5 weken opnieuw willen kleuren door de natuurlijke haarkleur als uitgroei te gebruiken kun je lang van deze haarkleuring genieten. Deze kleuring wordt ook wel natuurlijke ombre genoemd. Inmiddels is deze kleuring zo favoriet geworden dat ook de uitgroei door je kapper  wordt gemaakt. Deze kleuring wordt ook wel gekleurde ombre genoemd.

De doelstelling van een Ombre haarkleuring is om een duidelijk verschil te hebben tussen de kleur van de aanzet en de kleur van de punten zonder dat je kunt zien waar de kleur begint te veranderen.

Ombre haarkleuring geeft een prachtig resultaat wanneer het door je professionele kapper wordt aangebracht met de juiste technieken. Inmiddels zijn er vele technieken om tot een mooi eindresultaat te komen. Je kapper behoort in deze tijd een kunstschilder te zijn, vele resultaten worden behaalt door het kleuren uit de losse pols. Een super ervaring voor zowel kapper als klant. Het haar wordt voor het aanbrengen van de wenskleur  altijd behandeld met een andere haartechniek, dit kan gebeuren door bijvoorbeeld touperen, vlechten staarten maken etc…

Zoek enkele voorbeelden die je echt mooi vindt zodat het advies gesprek tussen jou en je kapper gemakkelijk verloopt. Met woorden is het soms moeilijk uit te leggen terwijl een plaatje het gesprek veel gemakkelijker maakt.