Kennisbank | Kleuren

Highlights

In by Ronald Pronk

Highlights:

Highlights zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het is afgeleid van het vroegere “coupe de solei”l. We wilden massaal de haarkleur behouden die we na een welverdiende heerlijke zon vakantie hadden gekregen. Door invloeden van zon zee en zwembad water krijg je natuurlijke lichtere haren in je coupe. En zo is de eerste techniek highlights ontstaan. Highlights betekent dus niets meer dan lichtere plukjes in je natuurlijke of gekleurde haarkleur.

Door de jaren heen zijn highlight technieken verveelvoudigt. De meeste technieken worden gecreëerd met folie hierin zijn vele variaties. Een goede kapper zal afhankelijk van je wens de juiste techniek inzetten. De folies kunnen op tientallen verschillende manieren ingezet worden, horizontaal, verticaal, diagonaal voorwaarts, diagonaal achterwaarts. Daarnaast kunnen we de plukjes die we gaan oplichten mazen van babylights tot grovere highlights, ook kunnen we hele baantjes inzetten.  Kortom te veel om op te noemen. Naast folie technieken zijn er technieken met vele verschillende soorten kammen, highlight boarden en soms wordt de ouderwetse badmuts nog gebruikt om de nieuwste technieken te creëren .

Highlights kunnen dus ingezet worden om de zon in je haar te laten schijnen, maar ook om details aan te brengen zoals spotlights in een lok bijvoorbeeld, bij deze techniek maken we een eindresultaat wat voorheen alleen een fotograaf kon bereiken hoe leuk is dat? Ook kan een goed aangebrachte highlight er voor zorgen dat je haar elke dag een nieuwe kleur lijkt te hebben naarmate je het kapsel op een andere manier styled. Vraag ons om advies we zitten boordevol ideeën.

Naast highlights bestaan ook lowlights alles wat hierboven wordt omschreven kan op dezelfde manier worden toegepast maar dan met een donkerdere kleur dan de basis.