Kennisbank | Kleuren

Balayage

In by Ronald Pronk

Balayage:

Je bent hier Home » Haarkennisbank » Kleuren » Balayage

Balayage is helemaal hot! Het is een techniek die je kapper uit de losse pols opzet om een echte kleur op maat te maken. Bij de balayage techniek worden nooit folies gebruikt. Het eindresultaat heeft iets weg van een ombre kleuring maar is wat subtieler dus net even anders.
Bij de balayage worden er verticale vegen in de lengtes van je haar gemaakt waarbij de aanzet wat donkerder wordt gelaten en de punten wat lichter. Je kapper gaat heel secuur te werk om het verbluffende eindresultaat te bereiken. Hier is ervaring en kennis voor nodig. Waar highlights aan de hoofdhuid beginnen en ombre halverwege de lengtes langzaam lichter worden, kunnen we bij balayage zelf kiezen waar we de nuances in het haar gaan aanbrengen. Zo creëren we een echte kleur op maat.
Het is belangrijk dat je kapper de juiste fade (veeg) techniek gebruikt om een mooi verloop te krijgen van donker naar licht. De kleur nuances liggen wat dichter bij elkaar dan bij highlights en ombre kleuringen mede doordat er geen folies worden gebruikt. In folies gaat het ontkleuringsproduct namelijk broeien waardoor het haar lichter kan worden dan zonder gebruik van folies.
Balayage is heel geschikt voor diegene die een natuurlijk resultaat willen. Heb je al lichte punten? Dan kan je de aanzet donkerder laten maken voor het balayage effect.