Kennisbank | Kleuren tijdens zwangerschap

Kleuren tijdens de zwangerschap mag dat?

In by Ronald Pronk

Kleuren tijdens de zwangerschap mag dat?

Hoewel de stoffen in haarverf chemisch  zijn, zijn ze al veel beter voor huid en haar dan jaren terug en er wordt maar weinig verf door het lichaam opgenomen. Er zijn geen schadelijke effecten bekend van het verven van je haar tijdens de zwangerschap. Dus kleuren tijdens de zwangerschap mag.

Het kan wel zijn dat je haar is veranderd onder invloed van de zwangerschapshormonen, misschien is je haar wat voller geworden en misschien reageert je haar anders  op de verf dan je normaal gewend bent. Bespreek dat even met je kapper. Vind je ondanks dat wij geen schadelijke effecten kennen het eng om je haren te kleuren tijdens je zwangerschap dan hebben we vele technieken onder de knie die ervoor  zorgen dat er geen haarkleur op de hoofdhuid wordt aangebracht.

Er gaan ook fabels in de rondte dat inademen van de haarkleuring schadelijk zou zijn voor de baby. Dit is niet waar een kapster mag pas na 34 weken zwangerschap met zwangerschapsverlof en al die 34 weken ademt zij de bestanddelen van een haarkleuring  tot wel 8 uur per dag in, er zijn geen schadelijke gevolgen bekend.

Dus op de vraag: Kleuren tijdens de zwangerschap mag dat? Kunnen wij kort antwoorden met: Ja dat mag.