Kennisbank | Kleuren tijdens zwangerschap

Blonderen tijdens de zwangerschap mag dat?

In by Ronald Pronk

Blonderen tijdens de zwangerschap mag dat?

Waterstofperoxide of zuurstofwater zit in middelen die helpen te haar te blonderen. Bij het blonderen wordt het haar ontkleurd: het pigment wordt verwijderd. Er gaan stemmen op om tijdens de eerste 16 weken van de zwangerschap niet het haar te blonderen, omdat deze schadelijke stof mogelijk via de hoofdhuid in de bloedbaan terecht kan komen. Ook het inademen van waterstofperoxide zou gevaarlijk kunnen zijn, zegt men. Bij Jitty’s Hair and Make-up werken we met L’Oréal Proffessionnel. L’Oréal doet uitvoerig onderzoek naar hun producten en ze verzekeren dat deze producten veilig zijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Tegenwoordig zijn alle middelen veel zachter voor het haar en dus ook minder schadelijk dan voorheen. Wij adviseren om de eerste 16 weken van de zwangerschap geen blondering te plaatsen op de hoofdhuid, na de eerste 16 weken is het veilig met de juiste blondeermiddelen, overleg even met je kapper zodat je jezelf geen onnodige zorgen hoeft te maken. Blonderen wordt ook vaak gedaan zonder dat het de hoofdhuid raakt bijvoorbeeld bij highlights, ombre of balayage dit kan geen kwaad voor de baby omdat de stof niet op de hoofdhuid komt en dus ook niet in de bloedbaan terecht kan komen.

Er gaan ook verhalen rond in de rondte dat inademen van waterstofperoxide schadelijk  zou zijn voor de baby. Dit was vroeger ook zo. Tegenwoordig zijn de middelen zo verbeterd dat ik me daar geen zorgen over zou maken. Een kapster mag pas na 34 weken zwangerschap met zwangerschapsverlof en al die 34 weken ademt zij de bestanddelen van een blondering  tot wel 8 uur per dag in, er zijn geen schadelijke gevolgen bekend.

Dus op de vraag: Blonderen tijdens de zwangerschap mag dat? Dan is het antwoord ja dat mag, overleg met je kapper welke techniek nu het beste gebruikt kan worden.