Kennisbank | hoofdhuidproblemen

Vette hoofdhuid

In by Ronald Pronk

Vette hoofdhuid:

Een vette hoofdhuid ontstaat zodra de talgklieren te hard gaan werken. Talg is een smeersel dat door de talgkliertjes wordt aangemaakt  om de hoofdhuid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het is een feit dat iedereen in de pubertijd een vettere hoofdhuid krijgt door het veranderen van de hormoonhuishouding. Naast de jeugdpuistjes is een vette hoofdhuid een fenomeen waar geen enkele puber onderuit komt. Na de pubertijd verdwijnt bij de meeste mensen de vette hoofdhuid vanzelf maar sommige mensen blijven last hebben.

De oorzaken hiervan zijn erfelijke aanleg, teveel over de hoofdhuid wrijven met handen of borstel te hardnekkig wassen. In al deze gevallen reageren de tagklieren van de hoofdhuid met een overproductie van talg.

Kijk samen met je kapper waardoor je hoofdhuid vet is.  Dit is belangrijk om te weten zodat de juiste producten ingezet gaan worden.  Je professionele kapper beheerst de kennis om de juiste diagnose te stellen en de juiste producten in de salon om de conditie van je hoofdhuid te verbeteren.