Kennisbank | hoofdhuidproblemen

Rode hoofdhuid

In by Ronald Pronk

Rode hoofdhuid:

Een rode hoofdhuid kan verschillende oorzaken hebben. Meestal is een rode hoofdhuid een teken dat de hoofdhuid geïrriteerd is. Ruim één derde van de mensen heeft wel last  van een geïrriteerd hoofdhuid. Het is dus heel normaal, maar wel iets waar je wat aan kan doen.

Geeft je hoofdhuid klachten zoals pijn, jeuk of schilfervorming dan kunnen er huidproblemen zijn waar wat aan gedaan moet worden. Het niet behandelen van een geïrriteerd hoofdhuid kan op den duur roos en haaruitval veroorzaken. Het is dus van groot belang te weten waardoor je hoofdhuid rood is. Pijn kan vaak duiden op ontstekingen, jeuk gaat vaak gepaard met schilfervorming en roodheid dus moet ook anders behandeld worden.

Een rode pijnlijke hoofdhuid in ze zomer kan ook komen door de zon. Iedereen smeert zonnebrand producten met lage tot hoge beschermingsfactor op de huid maar de hoofdhuid wordt vaak overgeslagen. Vergeet niet ook je haar en hoofdhuid te beschermen  tegen de zon.

Overleg met je kapper waarom jouw hoofdhuid rood is en laat je adviseren welke producten je kunt gebruiken om de roodheid te verminderen.