Kennisbank | hoofdhuidproblemen

Droge hoofdhuid

In by Ronald Pronk

Droge hoofdhuid:

Verstoring van de natuurlijke vochtbalans van uw hoofdhuid kan leiden tot jeuk aan de hoofdhuid. Een droge en jeukende hoofdhuid kan te maken hebben met veroudering of huidproblemen. Zodra de hoofdhuid zijn natuurlijke vocht verliest, kan de beschermlaag worden aangetast. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen eenvoudig in de huid dringen en zal je hoofdhuid nog droger worden.

Het is belangrijk om een zachte en verzorgende shampoo te gebruiken en de hoofdhuid met een zachte was massage te reinigen. Ga vooral niet schrobben over je hoofdhuid. Wanneer je de hoofdhuid met de verkeerde shampoo gaat reinigen wordt de talgproductie verstoord en je hoofdhuid nog droger.

Kijk samen met je kapper waardoor je hoofdhuid droog is. Komt de hoofdhuid vocht of vet te kort? Dit is belangrijk om te weten zodat de juiste producten ingezet gaan worden. Het kan zijn dat je hoofdhuid extra voeding nodig heeft of alleen vocht te kort komt. Je professionele kapper beheerst de kennis om de juiste diagnose te stellen en de juiste producten in de salon om de conditie van je hoofdhuid te verbeteren.