Kennisbank | föhnen

Kort haar föhnen

In by Ronald Pronk

Kort haar föhnen:

Kort haar föhnen  Is een hele gemakkelijke handeling mits je het onder de knie hebt. Het beste is om goed op te letten bij je kapper hoe hij/zij aan de slag gaat nadat je van een nieuwe coupe bent voorzien. Tevens is het belangrijk om te weten dat als het je zelf niet lukt om je nieuwe coupe in model te krijgen. Je altijd even terug moet gaan naar je kapper zodat deze nogmaals uitleg kan geven.

Voor het föhnen van kort haar heb je een professionele föhn nodig die niet te warm wordt. Een föhnlotion om je haren te beschermen tegen de warmte van de föhn eventueel een platte borstel en je handen. Na afloop zal je ook een styling product nodig hebben in de vorm van een wax, gel of paste maar dit zal je kapper adviseren wanneer je komt voor je nieuwe coupe.

Kort haar föhnen is een kwestie van blazen met de föhn terwijl je de haren met je vrije hand in de goede richting beweegt.  Soms in de richting waarin je het wil gaan dragen, dit voor de wat plattere coupes. En soms juist  in tegengestelde richting, dit voor de coupes die meer volume nodig hebben. De platte bostel kun je inzetten voor de coupes met veel volume. Je zet de borstel op de hoofdhuid en haalt deze met het haar een stukje rechtuit de hoofdhuid omhoog terwijl je de haren droog föhnt.

Na het föhnen breng je het gewenste stylingproduct aan  om de laatste handtekening te zetten in je coupe.