Kennisbank | föhnen

Föhnen slecht voor je haar?

In by Ronald Pronk

Föhnen slecht voor je haar?

Op de vraag: is föhnen slecht voor je haar kunnen is het antwoord nee, mits je een hitte beschermer gebruikt en rekening met enkele andere tips.

Föhnen is wel een moeilijke handeling als je er geen ervaring mee hebt maar nooit slecht het is namelijk gemakkelijk omkeerbaar even wassen en je haar is weer in de oorspronkelijke staat.

Wel hebben we een paar tips om het föhnen zo goed mogelijk uit te voeren zodat je tot een mooi eindresultaat komt. Je föhn mag nooit te heet worden dus zorg voor een goede professionele föhn die je kapper je adviseert.  Op deze föhn is een hulpstuk aangebracht waardoor je de föhn nooit te dicht op je haren kan zetten dus je houdt op deze manier de juiste afstand tussen je haar en je föhn.

Daarnaast heb je een goede ronde borstel nodig om je haar te polijsten terwijl je het in model föhnt.  De dikte van deze bostel bepaalt het volume van je uiteindelijke kapsel.  Ook heb je nog een föhnlotion/hittebeschermer nodig die je haren tegen de warmte van de föhn beschermd zodat je haar niet uit kan uitdrogen.

Dus föhnen is niet slecht voor je haar als je onze tips gebruikt. Begin altijd met föhnen op handdoek droog haar, of laat je haar nog wat verder aan drogen.  Vochtig haar föhnen is een gemakkelijkere klus dan nat haar föhnen en zal zo zorgen dat je het hele proces vol gaat houden en niet half weg opgeeft.