Kennisbank | Bang voor de kapper

Kinderen die bang zijn voor de kapper

In by Ronald Pronk

Kinderen die bang zijn voor de kapper:

Iets nieuws en onbekends doen maakt kinderen vaak onzeker waardoor sommige kinderen bang zijn voor de kapper. De volgende tips kunnen voorkomen dat je kind bang zal worden voor de kapper.

Loop eens samen met jou lieve ukkepuk binnen bij je kapper zodat je kind kan wennen aan de omgeving, zet hem of haar eens in de kinderstoel, laat eens luisteren naar de geluiden in een salon en stel je kind op zijn of haar gemak. Laat zien hoe de kapper een andere klant knipt en hoe fijn deze klant dat vindt. Ook is het een slim idee als een van de ouders geknipt moet worden, de andere ouder of verzorger een kijkje gaat nemen met het kind, je kind kan op deze manier zonder zelf al aan de beurt te zijn wennen aan de omgeving in de salon.  Een kind dat zich op zijn of haar gemak voelt bij je kapper zal met een mooier kapsel mee naar huis gaan. Beloon je kind voor goed gedrag en straf nooit voor huilen.

Bespreek voordat je kind in de stoel gaat zitten het kapsel van je kind met de kapper op deze manier wordt de zit zo kort als mogelijk gemaakt. Lang stil zitten vindt geen enkel kind een feest.

Daarnaast zijn er vele kinderboekjes op de markt die over een kappersbezoekje gaan, het kan helpen wanneer je je kind hier regelmatig uit voorleest. Een kind gaat beter begrijpen wat een kapper doet. Kies je als ouder voor deze leuke kinderboeken, vergeet ze dan niet mee te nemen wanneer je kind naar de kapper moet. Terwijl de kapper knipt kun jij je ukkepuk voorlezen uit een bekend boek wat voor je kind geruststellend is.