Kennisbank | Bang voor de kapper

Angst voor de kapper

In by Ronald Pronk

Angst voor de kapper:

Angst voor de kapper is voor sommige mensen erger dan angst voor de tandarts. Wij als kapper vinden dat vaak moeilijk te begrijpen omdat vele van ons al van jongs af aan kapper wilde worden en ons beroep met veel passie uitvoeren.

Angst ontstaat nooit zomaar, vaak is er op jonge leeftijd iets gebeurd waardoor de angst is ontstaan. De angst voor de kapper kan zijn ontstaan bij de kapper maar dit is niet in alle gevallen zo. Angst bij de kapper kan ontstaan door verkeerde communicatie waardoor je erg ongelukkig bent geworden met je nieuwe coupe, ook kan het komen doordat de kapper niet naar je heeft geluisterd, of omdat je ouders de baas waren en zij niet naar je wens hebben willen luisteren. Het kan zelfs zijn dat je pijn hebt ondervonden bij de kapper door de schaar of tondeuse. Of dat je enorm bent geschrokken door het lawaai van de tondeuse of de föhn.

Andere mensen ontwikkelen een angst voor de kapper omdat ze angstig worden als iemand binnen hun comfortzone komt, of omdat ze zo onzeker zijn dat een uur voor de spiegel zitten hun angstig maakt.

Het is dus belangrijk om je kapper op de hoogte te stellen van je angst, je kapper kan hier dan rekening mee houden en zal je angst serieus nemen zo dat  je angst langzaam af zal nemen of zelfs helemaal verdwijnt.  Vele angstige mensen gingen je al voor en kijken inmiddels uit naar een bezoekje aan hun kapper.