Face Framing

Ronald PronkMake-up, nieuws, Portfolio AudreyLeave a Comment

Tegenwoordig zie je veel mensen met kortere lokken in hun kapsel of met een kleur die wordt aangebracht in de voorste plukken van het haar. Dit noem je face framing.

Hiermee wordt bedoeld dat je je gezichtsvormen accentueert door middel van knippen of kleuren. Face framing kan ook gedaan worden met make-up. Bijvoorbeeld door donkere kleuren aan te brengen, waardoor je je jukbeenderen of andere gedeeltes van je gezicht kunt accentueren of juist verbloemen. Dit noem je contouren.

Curtain bangs

Dit zijn de kortere lokken, waar we het eerder over hadden. Dit oogt als een soort gordijn en voorkomt een sluik effect. Doordat de plukjes mooi in het gezicht vallen, creëer je een totaal andere look. Deze techniek is bijvoorbeeld heel tof bij mensen met een hoger voorhoofd. Hierdoor kun je dit wat meer verbergen en zie je er heel fris uit. De lokken kun je erg mooi door laten lopen in de langere lengtes van het haar of juist als een soort pony knippen, dat het korter is dan de rest.

Face framing colour

Met kleur kun je ook doen aan face framing. Denk bijvoorbeeld aan blonde plukken aan de voorkant van het haar. Hierdoor verandert je look direct. Het zorgt dat je er stralend uiziet. Dit kan met een highlight of je zet je balayage aan de voorkant hoger in dan normaal. De kers op de taart is om een zachte toner over de plukken aan te brengen in de kleur die bij de klant past om de ogen meer te laten spreken.

Make-up

Het wondermiddel bij face framing is contouring. Hiermee kun je delen in het gezicht smaller laten lijken. Breng een bronzer aan op de jukbeenderen. En daarboven lichtjes een blush. Maar wat de look helemaal afmaakt, is een highlighter on-top. Bronzer kun je ook aanbrengen rond de contouren op het voorhoofd om deze kleiner te laten lijken en onder de kaaklijn om een strakkere kaaklijn te creëren. De neus contouren is ook een vorm van face framing. Breng aan de zijkanten van de neus bronzer aan en een lichte highlight op het topje en in het midden van de neus aan. Zo lijkt deze smaller. En tenslotte de wenkbrauwen. De strakke wenkbrauwentrend van tegenwoordig heb je vast niet gemist. Deze helpen je ook om je gezicht meer te laten spreken en karakter te geven.

Wil jij hier meer duidelijkheid over te krijgen en extra inspiratie opdoen, neem dan gerust een kijkje op onze pinterest. We hebben daar een speciaal moodboard over face framing gemaakt.

Heb je nog meer vragen? Neem graag contact met ons op, wij zijn er voor je!

Groetjes van het Jitty’s team!

BOEK NU

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *