loreal color trophy 2011

Ronald PronkJitty Vasquez Dela CruzLeave a Comment

L'Oréal Color Trophy winnaar

Winnaar grazia publiek award in de l’oreal color trophy 2011!

Zondag 16 oktober was het dan eindelijk zover, de finale van de L’Oréal Color Trophy. En wat voor een finale, behalve dat de Color Trophy één van de meest belangrijke kapperswedstrijden van Nederland is werd deze editie ook nog eens op de mooiste locatie in Nederland gehouden, namelijk Koninklijk Theater Carré. Niet alleen de locatie was bijzonder, de gastvrouw was namelijk niemand minder dan Sylvie van der Vaart!

Sylvie van der Vaart is ambassadrice voor L’Oréal Proffessionnel en is daarom zeer bekend met hetkappersvak.

Haar enthousiasme met het kappersvak heeft ze dan ook niet onder stoelen of banken gestoken en juist dit enthousiasme en haar natuurlijk talent als presentatrice zorgde voor een bijzonder prettige gastvrouw die de avond stap voor stap aan het publiek wist voor te dragen. De basis van dezeavond waren natuurlijk de finalisten, in drie categorieën waren er totaal 15 finalisten. Vijf finalisten per categorie namelijk: Young Talent, Fashion en Avant Garde.

 

Jitty was één van de vijf finalisten in de categorie Avant Garde, deze categorie werd ook wel als niet draagbaar haar omschreven. Een categorie waarbij de kappers” out of the box “moesten nadenken en een creatie neerzetten die puur op creativiteit, originaliteit en vakmanschap geënt waren. Een bijzondere categorie waar Jitty zich absoluut thuis voelt en waar ook zeker zijn talent ligt.

Onder de kapperswedstrijden is de opzet van de L’Oreal Color Trophy werkelijk uniek. Het is namelijk de enige wedstrijd waar de kappers zich nog life op het podium moeten presenteren, dit gebeurt al in de halve finale. Een verslag van de halve finale kunt u hier lezen en hier kunt u een filmverslag zien van de halve finale.

 

Jitty heeft het bijzonder goed gedaan in de halve finale en mocht zich met recht finalist noemen na zijn presentatie in de halve finale. Nu op 16 oktober mocht hij zijn kunsten weer tonen en ditmaal op het podium in Carré. Een droom die werkelijkheid werd voor zowel Jitty, als het model Roos en Jitty zijn meest trouwe fans die in het publiek waren aangeschoven.

Voordat Jitty en Roos hun kunsten mochten laten zien was er een compleet programma om af te werken. De avond begon met een spetterende intro film waar het merk L’Oréal, en Sylvie van der Vaart als ambassadrice,  geïntroduceerd werden. Gevolgd door de opkomst van Sylvie van  der Vaart, als een ware prinses van L’Oréal heeft zij de avond geopend. Na wat mededelingen hoe de avond verder zou verlopen en een kort interview met enkele jury leden werden direct alle vijftien finalisten het podium op geroepen. Onder luid applaus kwamen de finalisten op en het was duidelijk  te horen dat er flink wat fan’s van Jitty in de zaal aanwezigwaren, zijn applaus was direct iets wat ons altijd zal bijblijven.

Na wat korte interviewtjes was het tijd om de eerste prijs bekend te gaan maken, namelijk de Publieksprijs. De publieksprijsheet sinds enkele maanden officieel de Grazia Publiek Award van de L’Oréal Color Trophy. In het blad de Grazia waren eerder de creaties van alle vijftien finalisten gepubliceerd geweest en de lezers van de Grazia konden hier op stemmen. Ook was er een mogelijkheid om via de website van Lptraingingen te stemmen, iets waar het team van Jitty’s mede met de hulp van diversen media flink promotie voor gemaakt hebben. De stemmen van deze twee bronnen werden bij-elkaar opgeteld en diegene met de meeste stemmen zou zich winnaar van de publiek award mogen noemen.

De bekendmaking van deze prijs werd gedaan door de hoofdredactrice van Grazia: Hilmar Mulder en hoofd communicatie van L’Oréal Hans Poellijn, dit alles natuurlijk nog steeds vakkundig geleid door gastvrouw Sylvie van der Vaart. De spanning was om te snijden en het dak ging er bijna af toen bekend werd gemaakt dat Jitty de GraziaPubliek Award gewonnen had.

JITTY APENTROTS OP ZIJN AWARD!

Binnenkort zal hier op deze website ook een videoverslag te zien zijn van de finale waarbij u de reactie van Jitty kunt zien.

Jitty kreeg natuurlijk even de tijd om een paar woorden te zeggen en ondanks dat Jitty duidelijk geëmotioneerd en verrast was door de prijs nam hij toch even de tijd om wat mensen te bedanken, dit waren zijn woorden” Ik ben hartstikke blij met deze prijs. Ik wil mijn vriend Ronald bedanken voor zijn steun en ik vooral alle mensen die op mij gestemd hebben hartelijk bedanken!”

Nou dit was een bijzondere start van de avond, direct was het complete team van Jitty’s in feeststemming, wat is er mooier dan de waardering te krijgen van het publiek en daarom zijn wij bij Jitty’s bijzonder trots op de Grazia Publiek Award van de L’Oréal Color Trophy!

De avond was daarna opgedeeld in drie blokken, elk blok was een show van een Ambassadeur kapper van L’Oréal gecombineerd met optredens van de finalisten.

Het eerste blok was van Mark Melief, creatief directeur van Kinki kappers. Dit blok werd afgesloten door een introductie van alle vijf de finalisten van de Young Talent award. De show van Kinki was verrassend, fris en zeer creatief.

Altijd fijn om te zien hoe Mark Melief met zijn team een fris en creatief perspectief op het kappersvak weten te brengen.

Dit blok werd afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de Young Talent en dit werd Esmeralda Folsche van de Nederlandse Kappersakademie.

Het tweede blok van de avond was het fashion blok geopend door een spetterende show van Ambassadeur kapper Piet-Jan van Duivenvoorde met zijn zaak NIK.
Trapeze werk in de Show van NIK Prachtige kleuren en styling van NIK

Een fijne show vol met verrassende en wilde aspecten zoals dansers die wild, toch sierlijk het podium beheersten afgewisseld met spetterende haarcreaties van het team van NIK.

Ook dit blok werd afgesloten met optreden van de kappers in de fashion categorie, de winnaar in de fashion categorie werd Remaiko Rijneveld.

 

Het derde blok was het blok waar Jitty in mee mocht doen, het blok Avant Garde. Dit blok startte met een show van Ambassadeur kapper Berni Otjes.  Wij bij Jitty’s zijn een enorme fan van het werk van Berni Otjes en we vonden het dus ook geweldig om in zijn show mee te mogen doen.

 

 

De show begon spetterend met een spannende video clip gevolgd door een soort van Aliens die op hoge stelten met zoeklichten door Carré liepen. Werkelijk een spetterende show.
Aliens met zoeklichten die verbaasd op onderzoek uit waren bij deze prachtige modellen Stunning work van Berni Ottjes
Aan het eind van deze show was het tijd voor de finalisten van de categorie Avant Garde om hun werk life af te stylen op het podium. Van de vijf finalisten mocht Jitty dit als tweede doen. Zijn optreden samen met ons model Roos was fabuleus, zeer indrukwekkend en wellicht mogen we zijn optreden het sterkste van alle finalisten noemen.
Ons model Roos die als een Koningin de buhne in Carré betreedt Jitty VOLLEDIG in zijn element op het podium

Ondanks het bijzonder sterke optreden van Jitty en zijn enorm sterke inzending heeft de jury voor een andere winnaar in de categorie gekozen, namelijk Lonneke Koele van NIK kappers. Jitty en het hele team hadden zich sterk verheugd om de categorie te winnen en volgens velen waren we ook de gevierde winnaar. Echter Lonneke is vanaf het begin een sterke concurrent voor ons geweest, in detail is haar werk zeer mooi uitgevoerd wat waarschijnlijk een doorslaggevend punt voor de Jury was. Lonneke gefeliciteerd met jouw overwinning in de categorie.

Lonneke van NIK met haar model

De laatste prijs op de avond was de overall award, deze prijs wordt gekozen uit één van de categorie winnaars en de winnaar werd Remaiko Rijneveld.

 

TEAM JITTY’S IS TROTS ALS EEN PAUW

Voor team Jitty’s was deze Color Trophy een geweldige ervaring. Team Jitty’s heeft nu vijf maal meegedaan aan de Color Trophy, drie maal hebben we de halve finale gehaald en deze keer voor het eerst een finale plaats. Behalve het feit dat Jitty en ons model Roos een geweldig optreden met onder andere complimenten van de Directeur van L’Oréal heeft weten te geven, hebben we toch wel een heel bijzondere Award gewonnen namelijk het publiek heeft Jitty als winnaar gekozen.

Jitty en het hele team is daarom bijzonder trots op het feit dat we winnaar zijn van de GRAZIA PUBLIEK AWARD VAN DE LOREAL COLOR TROPHY!

Rest ons hier nog een dankwoord te geven voor ons model Roos die het kunstwerk van Jitty als een koningin heeft weten te dragen en we willen in het bijzonder het organisatie team van L’Oréal Professionnel bedanken voor een super evenement. We zijn trots dat wij aan dit bijzondere evenement hebben mogen meedoen en zeker willen we ook Hilmar Mulder bedanken en het complete team van GRAZIA wij zijn trots en dankbaar om de GRAZIA AWARD te mogen dragen!

super LOREAL PROFESSIONNEL YOU GUYS ROCK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *