Een gesprek met Germaine

Ronald PronkJitty's fan'sLeave a Comment

“Ze hebben me als enige kunnen helpen met een hoofdhuidprobleem dat ik had. Zelfs de dermatoloog kon dat niet. Bij Jitty’s namen ze mijn probleem serieus. Ze dachten echt met mij mee.”

Tekst en interview: Anne Geelen

Naam: Germaine Hoens

Leeftijd: 42 jaar

Hoeveel jaar klant bij Jitty’s: 6 jaar

Ik tref Germaine bij café DuCap op het Kwakersplein op zondagochtend 11.00 uur. Voor mij zit een levendige brunette, met een subtiel gelaagde loshangende coupe waar duidelijk een eigen slag in zit. Met haar prettig klinkende Brabants accent weet ze vrij snel en moeiteloos duidelijk te maken waarom zij nu al 6 jaar heel bewust kiest voor Jitty’s Hair and Make-up.

Hoe kwam jij bij Jitty’s Hair and Make-up terecht?

Ik was zo’n zes jaar terug echt op zoek naar een kapper. Aanvankelijk zocht ik in mijn buurt via internet en ik had deze zaak ook al eens zien zitten op de Bilderdijkstraat. Dus ik dacht “ik ga het daar proberen”. Ik had inmiddels diverse kappersketens geprobeerd, zoals ‘Peetoom’ in de Bijenkorf, ‘Tony & Guy’ in Magna Plaza en ook Cosmo kappers. Ik voelde me daar altijd een nummer. En vond er totaal geen inspiratie bij de kappers. En elke keer was ik achteraf niet helemaal happy met het resultaat.

Dus ik bleef op zoek en kwam bij Jitty’s uit. Aldrin was de kapper die mij hielp. De sfeer was meteen fijn. En hij had gelijk inspiratie, ondanks dat ik ook hem alleen kon melden dat ik het in ieder geval niet kort wilde. Maar wat wel, dat wist ik net als altijd, niet te zeggen. Daar zitten veel mensen mee, daar ben ik van overtuigd. Dat ze niet weten wat met hun haar mogelijk is en wat past bij de vorm van hun gezicht. En dan is het geweldig als je een kapper treft die jou daarin kan adviseren. Iets wat ik miste bij alle kappers voordat ik bij Jitty’s kwam.

Germaine duikt samen met mij even terug in haar verleden en de ene na de andere hilarische anekdote over een totaal mislukt kappersbezoek komt naar boven. Overigens niet bij de minste kapsalons qua naam. Zoals die keer van het permanent, waarbij haar kapsel begon te roken en het haar zelfs afbrak en grote overeenkomst vertoonde met een schapenvacht. Of in de tijd dat de kuiven in de mode waren, die zij verafschuwde, maar dat ze uiteindelijk toch buiten stond en moest concluderen dat ook zij ineens leek op Peggy Bundy, inclusief kuifje aan de voorzijde. Of die keer dat ze een boblijn had laten aanmeten, wederom zo’n modetrend, waardoor haar eigen man bij thuiskomst niet veel anders kon uitbrengen dan dat ze hem deed denken aan niemand minder dan… Koningin Beatrix.

Waarom blijf je al 6 jaar komen bij Jitty’s Hair and make-up?

Ik ben nooit meer weggegaan omdat ik hier eigenlijk nooit ontevreden ben geweest. Mijn haar zit altijd goed als ik bij hen wegga. Ze doen ook vaak wat nieuws. En, ook niet onbelangrijk, ze hebben me als enige kunnen helpen met een hoofdhuidprobleem dat ik had. Zelfs de dermatoloog kon dat niet. Die stelde gewoon dat ik allergisch was voor haarverf. Maar bij Jitty’s namen ze mijn probleem serieus. Ze dachten met mij mee. Maar Ronald ging het eerst voor me uitzoeken. Zei dat hij me geen product wilde adviseren, zonder eerst zelf meer duidelijkheid te kunnen bieden. De shampoo van Kerastase voor de gevoelige hoofdhuid, waarmee ze uiteindelijk kwamen, hielp me daadwerkelijk van mijn huidprobleem af. Het is nu zo goed als weg. En mijn vertrouwen in Jitty’s is nog groter geworden.

Germaine is duidelijk een no-nonse type. Als moeder van twee jonge kinderen en een drukke baan als senior communicatie adviseur wil ze een kapsel dat er verzorgd uit ziet, maar waar ze in de ochtend geen enkele moeite voor hoeft te doen. Ze ligt liever een half uur langer in haar bed, dan dat ze die tijd zou moeten besteden aan haar kapsel. Het moet zo snel mogelijk in model vallen. Daar houden ze bij Jitty’s rekening mee.

Wat is voor jou de belangrijkste functie van een kapper?

Een kapper moet zorgen dat ik blij met mijn coupe de deur uit loop. Maar ook dat ik zelf in staat ben om het te verzorgen en mooi te houden in de weken erna. En blij word ik als ik het kapsel krijg waar ik behoefte aan heb, doordat het echt bij mij past. En daar komt een kapper alleen achter door goed te kijken en vooral te luisteren. Bij Jitty’s tref ik dat talent aan. Hier vind je dat inlevingsvermogen dat daarvoor noodzakelijk is. Waardoor ik voor het eerst niet het gevoel meer had een nummer te zijn. Ze weten hier niet alleen precies wat ik wil, maar ook wat ze de vorige keren gedaan hebben. Daarnaast zijn ze heel loyaal naar juist hun vaste klanten door middel van leuke acties en aanbiedingen. En ze durven je ook kritisch en eerlijk te adviseren. Maar net zo belangrijk is dat ze zelf tegen kritiek kunnen, want ik heb ook wel eens meegemaakt dat een klant terugkwam omdat ze wat minder blij was en dat pakken ze dan ook heel goed op. Dan doen ze er alles aan om de klant alsnog blij de deur uit te laten lopen. Maar zonder gouden bergen te beloven, want ze zijn altijd eerlijk in wat de mogelijkheden zijn. Dus ze lossen het op, maar wel binnen de grenzen die er zijn.

Germaine is inmiddels goed op dreef en vertelt enthousiast hoe enorm ontspannen ze altijd raakt als ze bij Jitty’s komt. Uiteraard helpt de inmiddels veelbesproken massagestoel daaraan mee. Ze noemt een bezoek aan Jitty’s zelf hard lachend ‘een soort grote onderhoudsbeurt, waardoor je weer even helemaal opfrist’. Want zelfs als je even niet zo goed in je vel zit, dan ben je er echt even helemaal uit en word je gepamperd, waardoor je weer helemaal bij kan komen. En dan is je haar ook weer volledig in model en in de juiste kleur. Ze komt dus zelf altijd met een enorme hoeveelheid energie bij Jitty’s vandaan.

Wil jij de stelling afmaken; Jitty’s hair and Make-up is voor mij…

…een professionele, maar ondanks dat ook een laagdrempelige kapsalon. En dat is een kunst en gelijk wat ze zo uniek maakt. Bij veel andere kapsalons in deze prijsklasse voel je je als klant niet snel thuis. Te hip of trendy personeel bijvoorbeeld kan behoorlijk afschrikken. Maar hier loop je makkelijk binnen, ongeacht je leeftijd, je kledingstijl, status of je sociale klasse. Ze laten iedereen toe en kunnen iedereen helpen. Dat voel je gelijk. Door hun inlevingsvermogen en het huiskamergevoel dat ze je geven. Maar toch krijg je hier kwaliteit en deskundigheid. En dat is wat iedereen wil. Ik kan daarom ook echt niemand bedenken aan wie ik ze niet zou aanraden

 

Terug naar Jitty’s fans

Foto’s van Jitty’s fans zijn hier te zien:

Kijk ook eens op goede kapper amsterdam

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *