documentaire 10 jaar

Ronald PronkJitty Vasquez Dela CruzLeave a Comment

10 Jaar Jitty’s: De film

Jitty’s Hair and Make-up op de Bilderdijkstraat is nu ruim tien jaar open en Jitty zit zelfs dertig jaar in het vak. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan, maar vieren. We hebben een documentaire gemaakt over Jitty’s Hair and Make-up, waarin we ook terugblikken naar de geschiedenis van Jitty in de Filipijnen. Het is een prachtige film geworden die we vol trots aan u presenteren. De film is uitgebracht in een Nederlandse versie, met als uitzondering de interviews met Jitty, die bij voorkeur in het Engels spreekt. Deze interviews worden in de toekomst nog ondertiteld. Belangrijker, met het oog op onze internationale klantenkring, is dat we wel al een Engelse versie hebben uitgebracht, waarbij alle in het Nederlands gesproken interviews in het Engelse ondertiteld zijn. We hebben gekozen voor You-Tube ondertitels, die wij zelf hebben ingevoerd. Het voordeel van deze techniek is dat de titels aan en uit gezet kunnen worden en op elk scherm zeer duidelijk leesbaar zijn. De ondertitels zijn voorlopig alleen in de Engelse versie te kiezen.

10 Jaar Jitty’s: Het verhaal

 

De film neemt de kijker op een pakkende manier mee met het aangrijpende levensverhaal van Jitty. Daarnaast toont het de totaal eigen visie en werkwijze die het ondernemersduo Ronald en Jitty heeft en de overweldigend positieve reacties van het personeel, maar ook de klanten, daarop. Wat van deze film afstraalt is de passie die duidelijk voelbaar is voor iedereen die met Jitty’s Hair and Make-up te maken heeft. Maar ook wordt duidelijk hoe de unieke Jitty’s sfeer tot stand komt. De klanten, maar ook het voltallige personeel licht toe wat oprechte en persoonlijke aandacht voor de klant voor hun betekent en hoe ze dat terugzien in Jitty’s Hair and Make-up.

Het aangrijpende levensverhaal van Jitty:

 

Ieder leven heeft zijn pieken en dalen en toch spreekt het bewogen levensverhaal van Jitty veel mensen tot de verbeelding. In de Filipijnen heeft Jitty zich vanuit een straatarm milieu omhoog gewerkt tot succesvol kapper met een eigen salon. Een razendsnelle carrière volgde; hij volgde opleidingen in London en Parijs, hij werkte in de modebranche, gaf shows en hij verzorgde de maandelijkse cover van een belangrijk modevakblad. Maar bovenal won hij een prestigieuze kapperswedstrijd en hij werd gehuldigd als President van de kappers organisatie voor internationale betrekkingen. Het was een droomcarrière!
Toen werd zijn Nederlandse partner ernstig ziek en had behandeling in Nederland nodig. Jitty heeft zijn zaak gesloten en is samen met zijn zieke partner naar Nederland vertrokken. Helaas heeft de betere medische zorg in Nederland zijn partner niet kunnen redden. Jitty was helemaal terug bij af. Hij had helemaal niets meer en was op zichzelf aangewezen, alleen nu een vreemd land. Desondanks heeft hij ook in Nederland alles vanaf nul weten op te bouwen. In 2002 is hij met zijn huidige levenspartner Ronald begonnen aan Jitty’s Hair and Make-up en samen runnen zij nu al meer dan tien jaar deze succesvolle salon. Meer over dit inspirerende succesverhaal kunt u hier lezen.
Juist dit persoonlijke en aangrijpende verhaal leent zich natuurlijk uitstekend als basis van een film over Jitty’s Hair and Make-up. En zo kwam de documentaire tot stand, waarin we van Jitty zelf vooral te horen krijgen wat hem drijft en wat een mens kan bereiken als hij zich ergens voor inzet.

Een onderscheidend bedrijf op meerdere vlakken. En dat op de Bilderdijkstraat!

 

SONY DSC

Jitty’s Hair and Make-up is misschien niet het bedrijf dat je direct in Amsterdam Oud-West zou verwachten. Zo’n klein bedrijf met zulke grootste activiteiten. En bij alles is de passie voor het kappersvak en wat daaraan verwant is voelbaar. Vanaf de eerste dag werden er shows gegeven en fotoshoots gehouden. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de continue bijscholing van het team. Het gevolg is een salon die met de tijd mee gaat en stabiel verder groeit. Jitty’s Hair and Make-up heeft de laatste jaren een goede naam opgebouwd. Niet alleen in de sector onder collega’s, maar juist ook onder klanten en zeer zeker ook in de buurt. Dit laatste mede dankzij de modeshows die vanuit de salon gegeven worden en de actieve bijdrage van Jitty’s hair and Make-up aan het opbouwen van het imago van de Bilderdijkstraat.

 Een bedrijf met een verhaal

Jitty’s Hair and Make-up is een bedrijf met een sterk maar ook aangrijpend verhaal. Dat komt ook duidelijk naar voren in de film. De film is dan ook een aanrader, niet alleen vanwege het ontroerende levensverhaal van Jitty, maar zeker ook vanwege de gepassioneerde ondernemersgeest van Jitty en Ronald die goed naar voren komt. En uiteraard vanwege de persoonlijke verhalen van de klanten, het personeel en andere betrokkenen die dit alles compleet maken.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *