10 redenen waarom Aziatische balayage’s mislukken

Ronald PronkHaar, Jitty's tipsLeave a Comment

en hoe jij deze problemen kan voorkomen 

Heb je genoeg van de die saaie kleur? Of heb je een haarkleur die een oranje of een gele gloed heeft? Wordt je haar droog na het kleuren en ben je de glans kwijt, waardoor je haar er onverzorgd en droog uitziet? Of nog erger, breekt veel haar af en denk je bijna dat er meer haar in het doucheputje ligt dan dat je op jouw hoofd hebt?

Waarom met de verkeerde aanpak Aziatisch haar geel of oranje wordt en vaak de glans verliest 

10 tips waarom juist bij Aziatisch haar highlights en balayages mislukken en hoe jij dit kunt voorkomen. We geven je praktische tips hoe jij mooi en gezond haar houdt en toch die ‘killerkleur’ krijgt met dat WOW-effect, waar je elke dag trots op kunt zijn. 

Onze passie is om de mooiste kleuringen te plaatsen bij onze klanten met behoud van gezond haar, zodat je elke dag blij bent met je haar. Bij Jitty’s Hair and Make-up zijn we gespecialiseerd in Aziatisch haar. Onze eigenaar, een ware tovenaar met kleur, komt van de Filippijnen en heeft ondertussen ruim 40 jaar ervaring. Maar meer mensen in ons team hebben affiniteit met Aziatisch haar. Neem Mila, onze coloriste, die echt prachtige kleuringen zet. 

“Aziatisch haar is dikker haar. Weet je niet wat je doet, dan krijg je kleuringen met geel en/of oranje kleuren en je verliest de glans en structuur van het haar.”

Aziatisch haar is dikker haar, dat op zich best wel sterk is. Daarom kun je er meer mee doen, maar als je het niet op de juiste manier doet, dan verlies je alle mooie eigenschappen van dit prachtige haar. Met de huidige mode zien we dat veel Aziatische dames op zoek zijn naar een balayage met mooie lichte tonen, zoals zand blond of ash blond waar vooral geen gele of oranje gloed in zit. Hoe bereik je dit, terwijl je je haar ook nog gezond houdt? Hoe bereik je dit op een manier dat de kleur niet alleen in de salon goed is, maar na 3 weken en ook nog na 2 maanden net zo mooi is? Wij gaan je deze geheimen vertellen.

10 redenen waarom Aziatisch haar lastiger is om te kleuren

  1. Haar is dikker, waardoor het moeilijker ontkleurt 
  2. Door de donkere pigmenten komen er bij ontkleuren veel rode, oranje en gele pigmenten vrij
  3. Door de ondertonen in de Aziatische huid passen sommige kleuren niet, andere juist weer wel
  4. Doordat het haar vaak stijl valt, vallen elke foutjes in de blending op
  5. Doordat het haar vaak stil valt, is het lastiger om precies de juiste diepte te krijgen 
  6. Door de structuur van het haar pakken toners (de uiteindelijke kleur) anders uit dan op Europees haar
  7. Bij een verkeerde behandelmethode en/of verkeerde thuis routine komen de gele en oranje ondertonen snel terug
  8. Aziatisch haar heeft een hele mooie glans, om deze glans te houden na ontkleuren moet je alles goed doen, anders wordt het haar dof en futloos
  9. Snel werken is de grootste vijand. Om het haar gezond te houden moet je langzaam ontkleuren met de juiste producten. Liefst Olaplex gebruiken en milde ontkleuring producten en de tijd nemen om het haar op te laten lichten 
  10. De juiste thuisverzorging na de kleuring is nog belangrijker dan de kleur zelf

Enkele voorbeelden van Jitty’s highlights & balayages

Jitty’s Hair and Make-up, specialist in Aziatische balayages en highlights

10 redenen waarom het fout kan gaan, maar hoe doe je het dan goed? Door rustig te werken met de juiste producten. Door de kleur op de juiste plek te plaatsen, door de juiste kleur te kiezen, door de juiste producten te kiezen. Klinkt misschien complex, maar de oplossing is heel eenvoudig. Wij leggen je in een gratis adviesgesprek alles duidelijk uit. Zo weet je exact wat voor jou de mogelijkheden zijn. Soms vragen mensen wel eens of dit adviesgesprek voorafgaand aan een kleuring kan. Wij raden aan om altijd eerst een paar dagen vooraf naar de salon te komen voor een persoonlijke intake. Deze intake is gratis en vrijblijvend. Mocht je van ver moeten komen, dan kunnen we deze intake ook digitaal doen via WhatsApp. Maar liever spreken we je eerst persoonlijk. 

Boek nu een gratis adviesgesprek bij Jitty’s Hair and Make-up

Je kunt dit gratis adviesgesprek heel makkelijk boeken in ons online afspraak systeem. Maar je kunt ons ook bellen. We raden je aan om dit gesprek bij Jitty of Mila in te boeken.

Ook in dit blog staan leuke tips voor Aziatisch haar knippen & kleuren

Of check deze pagina over Balayage en Highlights

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *